Hopp til innhold
HjemBloggKundenes beste tips til bruk av navnelapper: – Reddet nattesøvnen!

Kundenes beste tips til bruk av navnelapper: – Reddet nattesøvnen!

navnelapper på skolebøker

Hvilke navnelapper finnes og hvor kan du bruke dem? Bli bedre kjent med våre ulike navnelapper og la deg inspirere av kundene våre, som har funnet sine egne smarte måter å bruke navnelappene på.

Trodde du navnelapper bare var til for å merke barnas klær? Da tar du grundig feil! Navnelapper fra Askeladden har utallige bruksområder og vi imponeres stadig av kundene våre som finner de smarteste måtene å bruke dem på.

Et must hvis uhellet er ute

At Askeladden Navnelapper har bidratt til å gjenforene mange mennesker med sine eiendeler, er det ingen tvil om. Trebarnsmor Jeanette har brukt oss helt siden 2010 og forteller at familien nok hadde vært mange plagg og gjenstander fattigere, om det ikke hadde vært for at de merker alt de tar med seg ut av hjemmet med navnelapper.

– Ungene har mistet ytterjakker, fotballer, hodeplagg, sekker og mye mer. Vi har også fått igjen en mobil takket være navnelappene, gjett om det var en gutt som ble lettet da! Navnelappene henger til man tar de av og de falmer ikke, så når man først har merket klær og ting trenger man ikke gjøre det flere ganger, sier hun.

merkelapper med telefonnummer

Jeanette har også funnet et helt genialt bruksområde for navnelappene som hun gjerne deler med andre foreldre.

– Jeg lærte barna tidlig at dersom de skulle komme vekk fra oss, så kunne de vise til navnelappene de har på klærne. I stedet for å bruke id-armbånd, bruker vi altså navnelapper, tipser hun.

Velg den navnelappen som passer best til ditt bruk

Når du skal bestille navnelapper er det først og fremst viktig å finne de som passer best til ditt bruk. Tenk over hvor navnelappene skal festes og hvilken størrelse de bør ha.

Askeladden har to hovedtyper navnelapper; selvklebende navnelapper som fungerer som klistremerker, og strykelapper som du enkelt fester ved hjelp av et strykejern. I tillegg har vi navnelapper i ulike størrelser og med mange forskjellige motiver.

Velg den beste navnelappen til ditt bruk

Selvklebende navnelapper i størrelse 30 x 13 mm er et populært valg til klær, da de passer perfekt til å feste i plaggenes vaskelapper. De kan også brukes til å merke gjenstander, som for eksempel sportsutstyr og leketøy. Disse navnelappene tåler 60 graders vask, tørketrommel og oppvaskmaskin. Selv etter mye slitasje over tid, bevarer de farge, form og fasong.

Våre strykelapper i samme størrelse er spesielt godt egnet til hjemmestrikkede plagg og andre tekstiler som mangler vaskelapper. Påstrykbare navnelapper er nemlig ekstra slitesterke og sitter som støpt, selv om de er festet direkte på tekstil. De er også et godt valg om du skal merke klær til beboere på institusjoner, fordi man på slike steder gjerne vasker med industrimaskiner som er mindre skånsomme.

Ikke glem å merke de yngste barnas eiendeler

Navnelapper fra Askeladden har også vært med på å redde mange småbarnsforeldres nattesøvn, noe vår kunde Natalia kan skrive under på. Etter en tur til det lokale kjøpesenteret midt i julestria, merket hun plutselig at kosekluten til familiens ettåring var borte. Ingen hadde en anelse om hvor den kunne ha blitt mistet og utsiktene til å finne den igjen var heller små.

– Vi måtte derfor tråle nettsider til fysiske barnebutikker i området, i håp om å finne en tilsvarende koseklut, forteller hun.

– Plutselig tikket det inn et bilde på telefonen fra et ukjent nummer. Noen hadde hengt opp kosekluten i julepynten inne på kjøpesenteret, så da var det bare å hive seg i bilen og få hentet den hjem. Takket være navnelappen med navn og telefonnummer på, fikk vi igjen den sårt savna kosekluten, sier hun med et smil.

husk å merke kosebamsen med navnelapp

Våre mest populære motiver

På våre nettsider kan du selv bestemme hvilket design navnelappene dine skal ha, gjennom å velge tekst, motiv og bakgrunn. Yngre barn ønsker seg ofte navnelapper med favorittdyret sitt eller en figur de kjenner igjen fra barne-tv, mens eldre barn og voksne gjerne foretrekker en navnelapp med stjernetegnet sitt eller en kul emoji.

enhjørning på navnelapper

Har du et barn som elsker enhjørninger? At de har vært trendy de siste årene, kommer tydelig frem i salgstallene våre. Enhjørningen har vært det desidert mest populære motivet på våre navnelapper, etterfulgt av panda, fotball, rev og traktor.

Tips til hvordan lage navnelapper

Et smart tips når du skal designe navnelapper til de minste barna, er å unngå for mye tekst. Barn som ikke er så stødige når det kommer til lesing, kjenner som oftest igjen sin navnelapp ved hjelp av motiv og bakgrunn. La gjerne barna få hjelpe til med å designe navnelappen, slik at de får større eierskap til den og sjansen for at de kjenner den igjen øker. Tenk også over hvilken skriftfarge og bakgrunn du velger, lys tekst mot lys bakgrunn (og motsatt) blir sjelden vellykket.

Dukket opp igjen etter to år

Men navnelapper er ikke bare nyttige for travle småbarnsforeldre. Jostein er en ivrig offpist-skikjører, det vil si at han står alpinski utenfor preparerte løyper. Etter en lang og flott dag i fjellet, oppdaget han at GoPro-kameraet han hadde montert på skiene sine var blitt borte.

– Det å miste en GoPro til flere tusen kroner var utrolig surt, men det å miste innholdet på minnekortet var mye verre. Så jeg tok meg en tur opp for å se om jeg fant det igjen, noe jeg naturligvis ikke gjorde, forteller han.

smart å merke mobilen

Til tross for at kameraet var merket med en navnelapp med navn og telefonnummer, trodde Jostein at kameraet var tapt for alltid. Han tenkte derfor ikke noe mer over saken, men to år senere skulle han imidlertid få seg en skikkelig overraskelse.

– En turgåer hadde funnet kameraet på en sommertur og var så hyggelig å melde fra at han hadde funnet det. Jeg var så glad for å få igjen kameraet og for å se det tøffe skiklippet av meg selv. GoProen og alt virket som det skulle, men skiklippet var nok ikke så tøft som jeg hadde sett det for meg!

Perfekte merkelapper til de minste gjenstandene

Våre selvklebende minilapper er veldig fine til å bruke på kameraer og andre eiendeler som du ønsker å merke på en diskret, men allikevel synlig måte. Dette er navnelapper som kommer i størrelsen 16 x 6 mm og som du selv kan velge bakgrunnsfarge på.

minilapper til de blyanter

Minilappene er også perfekte til å merke småting som det er veldig lett å miste, for eksempel penner, linjaler, viskelær, blyantspissere og mobilladere. Ved å merke alt med våre minilapper, kan barna låne bort ting til skolekameratene og være sikre på å få dem tilbake etterpå.

Slitesterke og ekstra synlige navnelapper

Vi har også ekstra store navnelapper som kommer i flere størrelser og former, som sirkler, rektangler og kvadrater. Dette er et populært valg til større gjenstander som akebrett, matbokser og sparkesykler. Navnelappene er slitesterke og robuste, og sitter godt på overflater som plast, metall og glass.

Velg mellom mange forskjellige motiver, som skogsdyr, universet, søtsaker og kule emojier. En litt kjedelig drikkeflaske blir som ny med disse dekorative figurene.

merking av drikkeflaska

 

Flere kreative måter å bruke navnelappene på

Har du lyst på enda mer inspirasjon til hvordan du best kan bruke navnelappene dine? Her er fire kreative tips:

1. Merk bøkene dine: Er du en lesehest som gjerne låner ut bøkene dine til venner og familie? Våre selvklebende navnelapper er perfekte å bruke som bokeiermerker. Du kan for eksempel velge teksten «Denne boken tilhører» eller den klassiske «Ex libris», som er den latinske betegnelsen.

pynte med merkelapper

2. Dekor i barnebursdagen: Navnelapper kan brukes på flere forskjellige måter i barnebursdagen. Våre store selvklebende navnelapper er for eksempel kjempefine å bruke på bursdagsinvitasjonene eller for å lime igjen godteposene.

3. Merk barnas skolebøker: Våre store selvklebende navnelapper er også supre til å merke skolebøker som har bokbind på. Ikke bare er disse navnelappene ekstra synlige, slik at barna lett identifiserer sin bok, de har også et fint design som pynter opp dersom du for eksempel bruker et nøytralt bokbind eller gråpapir.

dekor med enhjørning

Siste innlegg fra bloggen