Hopp til innhold
HjemBloggQuiz for barn: 35 morsomme spørsmål for store og små

Quiz for barn: 35 morsomme spørsmål for store og små

Quiz for barn og hele familien - barnequiz

Ønsker du deg litt hyggelig kvalitetstid med barna? Arranger en quiz! En quiz passer like godt til hverdags som i barnebursdager, påskefeiringer og andre sammenkomster. Her får du de beste tipsene til en vellykket quiz for familien og 35 morsomme quiz-spørsmål.

Det er ikke alltid like enkelt å finne aktiviteter som fenger hele familien, spesielt på dager hvor det er dårlig vær og vi tilbringer mye tid innendørs.

Hvorfor ikke arrangere en quiz for familien? Spørrekonkurranser hvor vi får testet kunnskapene våre er morsomme for store og små. Det er også en enkel aktivitet å hente frem i situasjoner hvor vi kjeder oss litt, som når vi sitter i en bilkø som så vidt snegler seg av gårde.

Hvordan arrangere quiz for barn?

En quiz gjør læring morsommere, og når vi har det moro husker vi faktisk det vi har lært bedre. Å svare riktig på spørsmål er også med på å styrke barnas selvfølelse, det er jo så gøy å vise foreldre og søsken hva man kan.

Men en quiz for barn skal først og fremst være morsom og ikke altfor vanskelig. Det finnes mange måter å gjennomføre quizen på, her er noen forslag.

En måte er å lese opp ett og ett spørsmål, og la den første som svarer riktig få poenget. Dersom det er et stort aldersspenn mellom deltagerne, kan det imidlertid fort bli slik at de eldste svarer så raskt at de yngste aldri rekker å få muligheten. For noen barn er det helt greit, de synes kanskje at det bare er gøy og lærerikt å delta, men om det skulle bli sure miner kan det være lurt å innføre noen regler.

Quiz for barn og hele familien - barnequiz
Et alternativ kan være å la alle deltagerne svare etter alder, slik at den yngste alltid får muligheten til å svare først. Dersom barnet ikke svarer riktig, går sjansen videre til den nest yngste og så videre.

Dere kan også bli enige om å la deltagerne få besvare spørsmålene hver sin gang. I slike tilfeller kan det være lurt at foreldre, eller den som har satt sammen quizen, lager alderstilpassede oppgaver slik at alle får et spørsmål som er innenfor deres kunnskapsnivå.

En siste metode er at alle skriver sitt svar ned på et ark og at man så leser opp alle svarene helt til slutt. Dette er ekstra morsomt om man deler deltagerne inn i lag, jevnt fordelt aldersmessig.
Kanskje dere til og med kan invitere andre familiemedlemmer og venner til å delta digitalt, via Skype, Messenger eller et annet program? En ensom besteforelder som bor langt unna, vil nok sette stor pris på å få omgås med barnebarna på denne måten.

Hva bør en morsom quiz for barn inneholde?

Her finnes det utallige varianter. Du kan for eksempel lage en quiz for familien som fokuserer på en felles interesse dere alle deler, om det så er sport, historie eller geografi. Andre ganger er det gøy å arrangere en quiz for familien med spørsmål fra en rekke ulike kategorier, det kan være alt fra aktuelle hendelser til musikk og film.

Et gøyalt tips er å snike inn noen personlige spørsmål også. Vet alle i familien hvor pappa egentlig ble født? Eller hva som var mammas aller første jobb? For rettferdighetens skyld bør personen spørsmålet handler om, stå over akkurat denne runden.

Du kan også ta med noen mer kreative oppgaver, som for eksempel en rebus. Klarer dere å løse denne rebusen? Løsningsordet finner du helt til slutt i artikkelen.

Quiz for barn og hele familien - barnequiz

Arranger et rebusløp med påskequiz

Påskequiz er en tradisjon for mange. Kanskje ikke så rart, da påsken er en høytid hvor vi gjerne samles og har en rolig og hyggelig tid sammen, på tvers av generasjonene.

En morsom variant av påskequizen er å arrangere rebusløp. Det hele går ut på at man lager flere poster, enten inne eller ute, hvor hvert spørsmål leder deltagerne videre til neste post.

Dette blir som en spennende skattejakt, hvor man på den siste posten finner en fin premie til alle deltagerne. Den perfekte premien i en påskequiz er et fargerikt påskeegg fylt med deilige godsaker.
I tillegg til quiz for barn kan man fylle et rebusløp med ulike oppgaver. Det kan for eksempel være et enkelt kryssord, hvor den første bokstaven i hvert ord blir løsningsordet. Gåter kan også brukes, la svaret på gåten være stedet hvor man finner den neste posten i rebusløpet.

Om du arrangerer rebusløpet utendørs, kan det være gøy å legge inn noen aktiviteter som å kaste på blink, balansere på en planke eller klatre opp i et tre. Et morsomt tips er å gjemme oppgaven i ballonger som barna må sprekke for å finne.
Skal du arrangere påskeskirenn eller påskerebus? Alle som deltar, fortjener et skikkelig diplom! På denne siden kan du gratis laste ned Askeladdens spesiallagede og fargerike diplom.

Last ned rebus

Quiz for barn og hele familien - barnequiz

Quiz for barn

Her kommer 35 morsomme quiz-spørsmål fra forskjellige kategorier, som både store og små kan bryne seg på. Se de riktige svarene lengre ned. Hvem i familien får flest riktige? Sjekk ut quizen under, eller last ned her

Quiz for barn og hele familien - barnequiz

1. Hvilke av disse er ikke et dyr: lemur, katamaran, ullgris
2. Hva heter kaninen i Peppa Gris?
3. Hva er det største dyret som lever på land?
4. Hva heter huset hvor den amerikanske presidenten bor?
5. Hvor mange spillere kan det maks være på hvert fotballag under en fotballkamp? (foruten innbyttere)
6. Hvilket dyr er Alex i filmen Madagaskar?
7. Hvilke to farger må du blande for å få fargen grønn?
8. Hvilket dyr kan lage høyest (kraftigst) lyd?
9. Hvem er Tom i «Tom og Jerry», er det musa eller katten?
10. Har et piano flest svarte eller hvite tangenter?
11. Hvilket instrument spiller Snusmumrikken på?
12. Hvilket land er mest kjent for å ha mumier?
13. Hvor mange brikker har hver spiller i Ludo?
14. Hvilket av disse dyrene er minst: pytonslange, katt, tiger eller mus?
15. I hvilken populær film kan vi høre sangen «La den gå»?
16. Sant eller usant: Ingen håndballspillere har lov til å berøre ballen med foten.
17. Hvilken farge har sjiraffens tunge?
18. I hvilket land finner vi verdens største mur?
19. Hva heter Harry Potters ugle?
20. Hvor mange farger er det i regnbuen?
21. Hva er rosiner laget av?
22. Hvilken idrett er Mohamed Salah kjent fra?
23. I hvilken by finner vi klokketårnet Big Ben?
24. I hvilket dataspill bygger man med klosser og kjemper mot monstre?
25. Hvor mange valper er det i Paw Patrol?
26. Hva kalles sauens barn?
27. Hva skjer med Pinocchios nese når han lyver?
28. Hvor mange dager er det i et år?
29. Hva er skyer laget av: bomull, røyk eller vann?
30. Hvilket berømt skip sank på sin aller første tur i 1912?
31. Hvor mange føtter har en edderkopp?
32. Hvilken farge får du hvis du blander blått og rødt?
33. Hvem bor i en ananas på havets bunn?
34. Hva er en brontosaurus?
35. Hvor mange ringer er det i det olympiske flagget?

Svar:
1. Katamaran (det er en båt)
2. Kathrine Kanin
3. Elefanten (nærmere bestemt den afrikanske savanneelefanten)
4. Det hvite hus
5. 11, inkludert målvakt
6. Løve
7. Gul og blå
8. Hvalen (Lyder fra blåhvalen og finnhvalen er målt til hele 188 desibel, noe som er høyere lyd enn et jetfly som starter).
9. Katten
10. Hvite (Et vanlig piano har 88 tangenter: 52 hvite og 36 svarte).
11. Munnspill
12. Egypt
13. Fire
14. Mus
15. I den animerte Disney-filmen Frost
16. Usant! Målvakten har lov til å berøre ballen med foten, men bare innenfor målfeltet.
17. Den kan være lilla, blå eller nesten svart.
18. Kina
19. Hedvig
20. Syv (rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett)
21. Druer
22. Fotball
23. London
24. Minecraft
25. Seks
26. Lam
27. Den vokser
28. 365
29. Vann
30. Titanic
31. Åtte
32. Lilla
33. Svampebob Firkant
34. En dinosaur
35. Fem (i fargene blå, gul, svart, grønn og rød)

Løsningsord rebus for barn: Skattejakt

Siste innlegg fra bloggen