Hopp til innhold
HjemBloggNavnelapper til sportsutstyret

Navnelapper til sportsutstyret

I mange familier fylles dagene med forskjellige former for fysisk aktivitet; fotballtreninger, styrketrening på treningssenteret, løperunder i skogen eller turn i hallen. Det finnes garantert én aktivitet som passer for alle og vi i Askeladden Navnelapper heier på all fysisk aktivitet.

Det er ikke uten grunn at daglig fysisk aktivitet anbefales for alle, uansett alder. Å være i bevegelse gir først og fremst en økt helsegevinst, men idrett er også positivt med tanke på sosialisering og mestring i hverdagen.

Motiver barna til å bli sympatiske utøvere

Idretten bringer ofte frem et stort engasjement og som foreldre står vi sammen på sidelinjen og heier frem våre kjære. Sport fører også med seg mange nederlag, noe som kan være vanskelig å takle. Men selv om et tap kan oppleves leit der og da, er det viktig å huske at det er god læring for våre små. Gjennom å få erfare at det faktisk er mulig å reise seg igjen, gang på gang, blir barna våre bedre rustet til å takle motgang på andre arenaer i fremtiden.

En av de største og kanskje viktigste oppgavene idrettsforeldre har, er å støtte både oppturer og nedturer. Forskning viser nemlig at foreldrenes holdninger har stor betydning for hvordan barna oppfører seg mot andre barn i idrettssammenheng. Hvis barna opplever at foreldrene er mest opptatt av seier og at de må vinne for enhver pris, kan det føre til at de utvikler dårlig sportsånd.

Ønsker du at barnet ditt skal være en rettferdig og positiv idrettsutøver, som tar hensyn til andre og som ikke jukser? Da er det viktig at du fokuserer på personlig fremgang og at du viser at det å være et godt menneske er langt viktigere enn å vinne.

Å få oppleve ekte idrettsglede er helt fantastisk, om det så handler om smårollingene som vinner fotballturneringen eller langrennsstjernen som er først over målstreken på skiarenaen. Det er disse små og store magiske øyeblikkene idretten handler om. La oss derfor gå sammen og heie frem den gode sportsånden!

Fysisk aktivitet er viktig for barnas utvikling

For at barna våre skal kunne drive med idrett, må vi foreldre ofte bidra på ulike fronter – enten det er som trener, heiagjeng, sjåfør, vaskehjelp eller ved daglig koordinering.

I en hektisk hverdag kan det være ganske utfordrende å få kabalen til å gå opp, særlig dersom man har flere barn som alle holder på med ulike aktiviteter. Men som de superheltene vi er, så får vi det på utrolig vis til – og vi gjør det med glede!

Vi vet jo at alle opplevelsene våre små får gjennom å drive med idrett, er enormt verdifulle. Fysisk aktivitet er ikke bare bra for kroppen og den mentale helsen, gjennom å delta på idrett får barna også lære seg å samarbeide med andre, bli mer selvstendige og ta ansvar.

Enkelte barn vil gjerne delta på alt, men husk at det noen ganger kan bli for mye av det gode. Hvile og restitusjon er viktig for helsen vår og dette gjelder i høyeste grad også barn. En gang i blant kan det derfor være nødvendig at vi som foreldre setter begrensninger for antall aktiviteter. Selv om fysisk aktivitet er bra, kan en for hektisk timeplan føre til stress og dårlig humør både hos foreldre og barn.

Fysisk aktivitet handler dessuten om så mye mer enn lagsport og mange barn finner større glede i selvstendig aktivitet og individuell idrett. Enten det er på løpetur, på treningssenteret eller i skisporet. Ikke press barna til å delta på aktiviteter de kanskje ikke er helt komfortable med, forsøk heller å oppmuntre dem til å prøve ulike aktiviteter til de finner ut hva som passer aller best for dem.

Merking av sportsutstyret med navnelapper

Alle disse aktivitetene fører også med seg et behov for nødvendig utstyr. Som alle foreldre vet kan det fort blir kostbart når hvert av barna skal delta på flere aktiviteter hver. De trenger gjerne drikkeflasker, sportsbagger, ulike par sko, drakter og beskyttelsesutstyr. Mye av dette utstyret er dyrt og må ofte erstattes eller oppgraderes etter mye bruk og slitasje, da er det ekstra ergerlig om noe skulle bli borte.

Askeladdens navnelapper til sportsutstyret er en liten investering både for lommeboken og hverdagen. Navnelappene kan du designe slik du selv ønsker, med valgfri tekst, motiv og bakgrunnsfarge. Våre navnelapper er selvklebende og fungerer som klistremerker, slik at de enkelt kan festes på sportsklær og utstyr. De er slitesterke, det vil si at de tåler røff bruk og flere runder i vaskemaskin eller oppvaskmaskin.

Du kan bestille merkelapper til sportsutstyr i ulike størrelser, alt etter hvor synlig du ønsker at de skal være.

Våre selvklebende navnelapper er 30 x 13 mm, en størrelse som passer perfekt i innsydde vaskelapper på klær. De er derfor spesielt godt egnet til å merke barnas sportsklær, for eksempel shorts, badedrakter, overtrekksdresser og hansker. Navnelappene sitter også godt når de klebes direkte på sportsutstyret og kan derfor brukes til å merke ting som leggbeskyttere, svømmehetter og baller.

Vi har også selvklebende minilapper som bare er 16 x 6 mm store. Disse egner seg godt til å merke mindre utstyr, som for eksempel sportsbriller. Våre store navnelapper er nyttige når du ønsker at merkelappen skal være ekstra lett å få øye på, for eksempel på barnets drikkeflaske eller sportsbag. Navnelappene kommer dessuten med mange fine motiver som pynter opp litt kjedelig sportsutstyr.

Voksne har også nytte av navnelapper til sportsutstyr

Det er ikke bare barn og unge som liker å tilbringe tid på sportsarenaer eller på treningssentrene. Mange voksne er også ivrige utøvere av ulike idretter, om det så er som en del av et bedriftsidrettslag eller med en vennegjeng som har gått sammen for å trene ballsport på fritiden.

På samme måte som hos barn, kan det fort bli mye sportsutstyr å holde styr på. Yogamatter, racketer, ryggsekker, hjelmer og flere par sko – om du tenker etter har du nok mye mer utstyr enn du tror. Gjennom å bruke merkelapper til sportsutstyr, er sjansen større for at du får det tilbake dersom noe skulle bli liggende igjen i garderoben etter kampens slutt. Noen ganger er det jo også slik at lagkameratene har likt utstyr, da er det greit om dere raskt og enkelt kan se hvem som eier hva.

Mange av oss liker også turer i skog og mark. Det spiller ingen rolle om du foretrekker toppturer med kompisene eller om du er av typen som helst tilbringer noen dager alene ved et fiskevann, å merke tingene du har med deg med navn og telefonnummer er alltid lurt.

Vi i Askeladden Navnelapper har flere ganger fått tilbakemeldinger fra lykkelige friluftsentusiaster som har fått igjen ting de trodde de aldri mer ville få se, takket være at de var merket med navnelapper fra oss.

Våre navnelapper er nemlig svært slitesterke og tåler fuktig miljø, de er derfor lesbare selv etter å ha ligget ute i lang tid. Noe som er spesielt kjekt når det handler om ting som ikke nødvendigvis koster så mye i kroner og øre, men som har en høy nostalgisk verdi for oss. For eksempel en gammel jaktkniv som har gått i arv eller fotoapparatet med alle de fine bildene fra turen.

Navnelapper til sportsutstyr: Har du husket å merke dette?

Her er en oversikt over sportsutstyr det kan være lønnsomt å merke:

 • Ski
 • Hjelm
 • Fotballsko
 • Svømmedrakt
 • Sportsbriller
 • Aktivitetsarmbånd
 • Leggbeskyttere
 • Skisko
 • Gymsko
 • Sportsbag
 • Drikkeflaske
 • GoPro kamera
 • Håndballer
 • Slippers
 • Fotballstrømper
 • Racket

Siste innlegg fra bloggen