Hopp til innhold
HjemBloggNavnelapper til klær og utstyr på aldershjem og sykehjem

Navnelapper til klær og utstyr på aldershjem og sykehjem

Navnelapper til klær sykehjem - merking av klær

Jobber du på aldershjem eller sykehjem?

Trenger du informasjon om bestilling av navnelapper til pårørende? Last ned informasjonsmateriell, eller send oss en epost på salg@navnelapper.no

Last ned

informasjonsmateriell aldershjem

Hvilke navnelapper trengs til aldershjem og sykehjem?

Merking av personlige eiendeler med navnelapper til aldershjem og sykehjem er både praktisk, enkelt og nødvendig. Visste du at ved de fleste sykehjem og aldershjem vaskes klær ved hjemmets vaskeri? Plaggene vaskes i industrimaskiner som tar større kvantum av gangen og det anbefales å ha tøy og navnelapper som tåler røff maskinvask. Noen pårørende velger å vaske tøy på vegne av sine egne, og tøyet samles opp for å vaskes i private hjem. Uansett hva valget faller på, så er det viktig å merke tøyet og utstyret. Jakker, stokker og briller kan bli lagt igjen i fellesområdene. Eller tøflene kan komme på avveie når de ble lånt bort, eller kanskje noen tok feil par på vei fra TV-stua.

Når man skal merke personlige eiendeler er det flere alternativer til merkelapper. Til å begynne med anbefaler vi to sett med navnelapper. Ett sett med strykelapper til klær og ett sett med navnelapper til personlige eiendeler. Det er lurt å designe de på lik måte, slik at de er lettere å kjenne igjen. Både våre navnelapper og våre strykelapper kan designes helt selv. Nøytrale navnelapper eller fargerike, med eller uten motiv – nærmest uendelige valgmuligheter.

  • Strykelapper passer ypperlig til hele garderoben hvor klærne går gjennom tøffere behandling ved fellesvask i syke- og aldershjemmet.
  • Klistrelapper er supre til eiendeler som stokk, brilleetui, briller, tøfler, bøker, mobiltelefon, ladere, vesker og ytterjakker.

Navnelapper til klær sykehjem - merking av klær - enklere hverdag

Et nytt hjem

Årene går, og man blir eldre. Livet kan endre seg og plutselig blir man kanskje nødt til å flytte, og tilbringe resten av livet på et sykehjem eller et aldershjem. Et nytt og ukjent sted, som fra nå av skal kalles hjem. Under en slik prosess ønsker man ofte å gjøre overgangen så fin som mulig for alle involverte. Det kan føles overveldende, og litt skummelt.

For at hverdagen skal bli tilnærmet lik, er det kanskje ønskelig å holde fast ved så mange kjente elementer som mulig. Både personlige eiendeler tilknyttet gode minner, i tillegg til de gode tøflene som varmer føttene ekstra godt. Som pårørende har du nok fått beskjed om at klær, utstyr og personlige eiendeler må merkes. Navnelapper til merking av klær og personlige eiendeler på aldershjem og sykehjem vil bidra til en enklere hverdag for både personalet og dine nærmeste. Våre produkter er allsidige og vil komme til god bruk for beboere på både aldershjem, sykehjem, rehabiliteringssenter, og steder hvor dine pårørende bor under samme tak med andre.

Strykelapper – tåler høyeste temperatur 

På sykehjem og aldershjem lever beboerne tett på hverandre i hverdagen, og personalet har ansvar for dagligdags vask og stell. På mange sykehjem og aldershjem er det obligatorisk å merke klær og personlige eiendeler. Det er mange beboere under samme tak, og klærne vaskes ofte samlet på høy temperatur. Det kommer derfor godt med å merke privat tøy med navnelapper. Ettersom klærne ofte vaskes på høy temperatur, bør klærne merkes med navnelapper med ekstra god holdbarhet og som tåler ekstra røff behandling. Våre strykelapper tåler tøff bruk ved høy varme og sitter knallgodt på klesplaggene. Navnelappene festes ved hjelp av strykejern, sitter som støpt og tåler vask opp til 95 grader. I tillegg så kan strykelappene kan festes på kleslappen i tøyet, eller strykes rett på tekstilet.

Navnelapper til klær sykehjem - merking av klær - ta vare på det du har kjært

Klistrelapper – raskt og enkelt

Har du ikke strykejern eller ønsker et enda enklere alternativ, kan du selvfølgelig også bruke klistrelapper (strykefrie navnelapper). Disse kan brukes på klær, sko og utstyr. På klær festes klistrelappene på vaskelapp eller klesmerke, og tåler 60 grader i vaskemaskinen.

Våre selvklebende navnelapper passer utmerket til nips og småsaker som vi alle har mye av. For eksempel brilleetui, nettbrett, tøfler, hjelpemidler og andre personlige eiendeler. Til de minste tingene anbefaler vi minilapper. Minilapper er supre til blant annet briller og strikkepinner.

Navnelapper til sykehjem - merking av klær og utstyr

 

Siste innlegg fra bloggen