Hopp til innhold
HjemBloggNavnelapper til voksne

Navnelapper til voksne

Navnelapper voksen - merking av verktøy, paraply og elektronikk

Trodde du navnelapper kun var praktisk for barna dine og deres eiendeler? Da tar du grundig feil, det finnes nemlig mange gode grunner for at også voksne burde benytte seg av navnelapper. Det å bruke navnelapper er ikke bare tidsbesparende og lønnsomt, det vil også forenkle hverdagen din. Er du ikke helt overbevist? Les videre 😊.

Trenger virkelig voksne å merke tingene sine?

Selv om vi voksne generelt sett nok er flinkere til å passe på eiendelene våre, finnes det mange eksempler på at navnemerking også er noe vi burde bli flinkere til.

Hittegodskontorene er for eksempel fylt til randen av gjenstander som voksne mennesker har glemt igjen. Alt fra gjengangere som solbriller, nøkler og paraplyer – til mer uvanlige ting som rullatorer!

Flesteparten av disse gjenstandene blir liggende i månedsvis, før de til slutt blir gitt bort eller destruert fordi ingen etterlyser dem. Tenk hvor bra det hadde vært om disse tingene var merket med en navnelapp med eierens navn og telefonnummer! Det hadde ikke bare vært bra for den enkelte, det hadde også vært mer miljøvennlig og spart samfunnet for store summer.

Navnemerking er også fornuftig i tilfeller hvor vi er usikre på hva som egentlig er vårt. Jobber du for eksempel på en arbeidsplass hvor alle medarbeidere har helt likt arbeidstøy? Da kan det at du har klistret en liten navnelapp på dine plagg, bidra til å unngå misforståelser. Husk også å merke annet likt utstyr som kopper og hjelmer.

Det er også veldig kjekt å bruke selvklebende navnelapper til merking av verktøy, spesielt dersom du jobber som håndverker. Mange elektrikere, snekkere og rørleggere er på farten dagen lang, og de er gjerne innom flere steder i løpet av en arbeidsdag. Dersom du da har benyttet deg av navnelapper til merking av verktøy, kan du bidra til å redusere svinn og spare bedriften din for store beløp.

Navnelapper til voksne - merking av verktøy og elektronikk

Merk alt av sports- og turutstyr

Trener du padel eller er du en ivrig turgåer? Det er ikke bare dagens unger som har store mengder sports- og fritidsutstyr, mange aktive voksne har vel så mye – om ikke enda mer!

Selvklebende navnelapper i ulike størrelser kan for eksempel brukes til å merke yogamatten, termoser, racketer, soveposer, ryggsekker, turkniver og sportsbriller. Alt slikt som vi har med oss hjemmefra og som har en tendens til å bli liggende igjen i garderoben eller på teltplassen.

Noen ganger dreier det seg om gjenstander som det kanskje ikke koster så mye å erstatte, men som har en høy nostalgisk verdi for oss. For eksempel en gammel speiderkniv som har gått i arv, eller den lille kikkerten du fikk av barnebarna.

Dersom disse tingene er merket med en minilapp med navn og telefonnummer, er sjansen stor for at en ærlig sjel returnerer den til den rettmessige eieren. Det fine med våre merkelapper er at de sitter godt, selv om de skulle bli liggende ute og være fuktige over lengre tid.

Navnelapper voksen - merking av verktøy, vannflasker og mobilutstyr

Perfekt til merking av hjemmestrikkede og hjemmesydde klær

Elsker du å strikke? Strikking synes å være mer populært enn noen gang før. Kanskje takket være sosiale medier, hvor du kan finne uendelige mengder inspirasjon til hva du kan strikke, gratis veiledere og tips til strikketeknikker.

Nettsider og grupper i sosiale medier hvor folk kan selge det de har laget, har også ført til at mange har startet egne hobbyvirksomheter for å få en liten ekstra inntekt. I den forbindelse ønsker mange å merke sine hjemmestrikkede produkter med navnet sitt, eller det navnet de bruker for å markedsføre produktene sine.

Til hjemmestrikkede og hjemmesydde plagg anbefaler vi ofte strykelapper. Det fine med strykelapper er nemlig at du ikke behøver å feste dem i innsydde lapper, men kan feste dem direkte på plagget ved hjelp av et strykejern. Strykelapper sitter ekstra godt og faller ikke av, til tross for utallige runder i vaskemaskinen.

Selv om du ikke produserer hjemmelagde plagg i stor skala, kan det være gøy å merke dem på en måte som viser hvem som har laget dem. Før du gir bort det hjemmestrikkede settet til barnebarnet ditt, kan du for eksempel merke plaggene med en navnelapp som viser at de er «laget av bestemor».

Merking av klær til beboere på institusjon

Dersom du har et familiemedlem som er bosatt på et alders- eller sykehjem, har du kanskje fått beskjed om at du må merke alle personens plagg med navn. Dette skyldes at klær på slike institusjoner ofte vaskes i en felles vask.

Våre strykelapper er spesielt godt egnet for å merke klær til beboere på institusjon, da man på slike steder ofte benytter seg av store industrivaskemaskiner som ikke er like skånsomme. Strykelappene er ekstra slitesterke og tåler å vaskes på 95 grader i vaskemaskinen.

Andre smarte bruksområder til navnelapper voksen

Har du tenkt på at det kan være lurt å merke kakefatet før du leverer det fra deg til 17. mai kaféen? Eller at du kanskje burde merke boremaskinen før du går til verks i borettslagets årlige dugnad? En navnelapp med navn og telefonnummer på, gjør det mer sannsynlig at du får tilbake kakefatet etter klassefesten eller verktøyet du lånte bort.

Er du den på jobben som alltid låner bort mobilladeren din? For å unngå konflikter med arbeidskollegaene, kan det være fornuftig å klistre en liten navnelapp på utstyr som ofte deles og lånes bort. Våre selvklebende minilapper er perfekte til dette formålet, med dem er det aldri noen tvil om hvem som eier hva.

Navnelapper til voksne – finn din favoritt

Navnelapper voksen finnes i mange varianter og fasonger, og du kan gjøre dem så fargerike og personlige som du selv ønsker.

Navnelapper har en ideell størrelse som passer godt til det aller meste. Her har du full frihet til å lage navnelappen som passer din smak best. Du kan mikse fonter, farger, bakgrunner og motiver. Dette er både morsomt og veldig enkelt. La gjerne motivet på navnelappen gjenspeile interessene dine, du kan for eksempel velge mellom ulike instrumenter, strikke- og symotiver, samt ulike idrettsgrener. Du kan også velge å lage en helt nøytral navnelapp uten motiv og med svart tekst mot hvit bakgrunn.

Minilapper er geniale til alle småtingene man har liggende, som AirPods, ladere, briller og så videre. Disse navnelappene er et godt alternativ til deg som ønsker å merke gjenstandene dine på en diskret, men allikevel synlig måte. Også her har du flere varianter å velge blant, som minilapper i én enkelt farge eller pakker med ulike fargeskalaer.

Store navnelapper er ekstra godt synlige og perfekte for å merke de større tingene, som ski, kofferter og drikkeflasker. Dette er ferdigkomponerte temasett i myke, fine farger. Også her har vi temaer som passer godt til voksne, for eksempel navnelapper med blomstermotiv eller prikker og striper.

Strykelapper er et godt alternativ til ull og tekstiler som ikke har innsydde merkelapper, da du ved hjelp av et strykejern kan feste lappen direkte på materialet. Strykelappene kan også designes slik du måtte ønske, med din egen tekst, bakgrunnsfarge og motiv.

Felles for alle navnelapper til voksne er at de er slitesterke, tåler vær og vind og holder seg fine år etter år. Ta vare på det som er ditt og ta vare på miljøet samtidig. God merking!

Navnelapper voksen - merking av verktøy

Siste innlegg fra bloggen