Hopp til innhold
HjemBloggEnhjørningbursdag – tips til en skikkelig bra barnebursdag

Enhjørningbursdag – tips til en skikkelig bra barnebursdag

Enhjørningskake - enhjørning bursdag, invitasjon barnebursdag, bursdagsinvitasjonEnhjørninger er en populær figur for mange barn, og du finner mange gode forslag til enhjørningskake og enhjørningstema for en skikkelig enhjørningbursdag. Men hvor enkelt er det egentlig for en helt vanlig mamma å lage noe som skal se like fresht ut som på Instagram?

Invitasjoner til enhjørningbursdag

Først og fremst må selvfølgelig invitasjonene på plass til en barnebursdag! Det finnes flere alternativer for innbydelser. Innkjøpte kort, håndtegnede invitasjoner eller en enkel mail til foreldre. Men det er noe ekstra stas å kunne gi ut en egen invitasjon til sin egen feiring. En både billig og utrolig fin løsning er å printe ut egne invitasjoner til en fargerik enhjørningbursdag som er både søte og freshe. Derfor har vi laget helt nydelige invitasjoner som du kan printe ut, selvfølgelig med fantastisk enjørning-tema. Last ned – og print ut eller send på mail. Uansett setter du tonen for en uforglemmelig feiring for din lille som digger enhjørninger.

Last ned enhjørninginvitasjoner

Enhjørninginvitasjoner - enhjørning bursdag, invitasjon barnebursdag, bursdagsinvitasjon

Enhjørningkake

I utgangspunktet skal det ikke være så vanskelig å lage en klassisk enhjørningskake. For å lage hornet kan du gå for to varianter. Den desidert enkleste er å bruke en iskremkjeks. Enten så kan du la den være slik den er, eller så kan du lakkere med en fargespray. Fargespray som kan brukes på mat, finner du på butikker med utstyr til bakst og kakelaging som for eksempel Jernia.

Ønsker du utfordre fingerferdighetene og vil lage et fargerikt horn selv – så trenger det ikke være så altfor vanskelig. Du trenger kun fondant for å fikse denne magiske tvisten. Fondant kommer enten ferdigfarget, eller du kan farge den med konditorfarge. Vi anbefaler den ferdigfargede varianten.

Slik gjør du:

For å lage enhjørningshorn, lager du en lang, tynn pølse av fondanten – og deretter tvinner du fondanten rundt et grillspyd. Pass på å lag spissen tynnere, og at du ruller pølser som du lager en tynnere spiss på den ene siden. Fest de fargede pølsene sammen med vann og la de stivne.

Bruk en trepinne for å feste det ferdige hornet ned i kaken. Her kan du la bursdagsbarnet velge sin favorittkake. Kanskje det er sjokolade? Kjevle ut to like former som ligner ører, og bruk en trepinne til hver av dem for å feste på sidene.

Det høres enkelt ut, men det trengs litt øvelse for å få det til å bli like elegant som proffene sine. Husk å ikke vise for mange bilder til barnet ditt, så har du sikret deg hvis ditt resultat ikke blir perfekt 🙂

Enhjørningcupcakes

Eller muffins, om du vil. Det er jo urettferdig at det bare er du som skal leke deg med fondanten, ikke sant? Barn elsker å forme, og det er ingenting små enhjørningfans liker bedre enn å få være med å lage horn. Det kan fort bli litt varierende estetikk på de små enhjørningene når du får hjelp, men bursdagsbarnet kommer til å storkose seg med prosessen.

For ørene så ruller dere små baller, også klemmer dem flate. Det er lurt at du som voksen er med og hjelper litt, kanskje la barna lage horn mens du fikser ørene. Her trenger dere ikke pinner til å feste med, bare stikk fondanten ned i smørkremen på muffinsene.

En fantastisk oppskrift på smørkrem

Denne har gått runden fra mamma til mamma som ber om oppskrift på kakekremen. Fungerer bra til kake eller muffins.

  • 250 gram Philadelpia
  • 150 gram romtemperert smør (har du glemt å ta smøret ut fra kjøleskapet så kan du bruke flytende)
  • 200 gram melis
  • 4-5 ts kakao eller annen smakstilsetning
  • konditorfarge hvis ønskelig

Dekke bord til enhjørningbursdag

Finn et fargetema, ofte blir det pastellfarger eller regnbue. Et tips er å klistre veggdekor med enhjørningsmotiv rett på bordet, i tillegg til å pynte ballongene med enhjørninger. Det er mange som har testet ut å la barna få tegne på duken. Hva med å printe ut noen søte enhjørningsbilder som de kan få fargelegge? Sett ut tegneblyanter og gi hvert barn et ark.

Last ned enhjørningsbilder

Invitasjon barnebursdag - kreativ enhjørning bursdag - lag søte bursdagsinvitasjoner

Bordkort

Til enhver barnebursdag er det smart å ha bordplassering for de energiske bursdagsgjestene. Til en knall enhjørningbursdag er det supert å bruke våre spesiallagde bordkort til årets bursdag. De er både dekorative, gir blikkfang – og kan til og med fargelegges av gjestene og bursdagsbarnet.

Last ned bordkort

Enhjørningbordkort - enhjørning bursdag, invitasjon barnebursdag, bursdagsinvitasjon

Enhjørningsgodteposer til barnebursdagen

For ekstra personlige og søte godteposer digger vi å kunne bruke store navnelapper med enhjørningsmotiv for å lukke godteposene. Store navnelapper duger like så godt til å piffe opp godteposen, i tillegg til å merke termoser, matbokser, akebrett og sykler med navn.

Tips til enhjørning bursdag og invitasjon barnebursdag

Slå på kasserollen – Topfschlagen

Er du lei av fiskedam og skattejakt og leter etter en ny lek for å gi barna godteposene? En gammel klassiker fra Tyskland er kanskje den enkleste måten å gi barna en ny lek på, og det beste med denne – det krever nærmest null forberedelse fra deg.

I “topfschlagen” får ett og ett barn bind for øynene. Godteposen legges under en kasserolle og plasseres et sted på gulvet. Barnet som har bind for øynene får en sleiv, som brukes til å banke på gulvet med, mens man krypende rundt leter etter kasserollen. De andre gjestene står rundt (pass på tærene!) mens de roper om det er varmt eller kaldt. Når leteren finner kasserollen, tas bindet for øynene av, og godteposen er vunnet.

Vil du ha en enhjørningtvist? Fest et enhjørninghorn på kasserollen og kall det slå på enhjørningen.

Siste innlegg fra bloggen