Hopp til innhold
HjemBloggJulegavetips til barn

Julegavetips til barn

GavepakkeAner du ikke hva du skal kjøpe til barna i julegave? Her er våre beste tips til personlige og klassiske julegaver som barna setter pris på og som varer lenge.

Å finne den perfekte julegaven er ikke alltid like lett. Vi ønsker jo helst å gi barna en gave som fenger dem en stund og som de ikke mister interessen for innen gavepapiret er ryddet bort. I tillegg har mange barn rett og slett ikke ført opp noe på ønskelista si, eller så ønsker de seg bare dyre gaver som mobiltelefoner og andre tekniske duppeditter.

Hva skal du da kjøpe til barn i julegave? Her er våre beste julegavetips til barn.

Julegavetips: Verktøy og bakeredskaper

I en verden som blir stadig mer digital og hvor det har blitt like vanlig å gi elektronikk til barn som til voksne, ønsker mange å gå helt motsatt vei når de skal kjøpe julegaver til barna. Kanskje er det nostalgi fra vår egen barndom som slår inn eller et ønske om å få barna bort fra skjermen.

Et sett med verktøy eller bakeredskaper, gjerne i barnestørrelse, er et eksempel på en slik type gave. Gjennom å gi barnet en slik gave gir du det også muligheten til å lære seg en ny ferdighet, så fremt du som voksen legger til rette for at barnet faktisk får bruke redskapene. Dette kan du for eksempel gjøre ved å oppmuntre barnet til å prøve seg på små reparasjoner i hjemmet (selvfølgelig under oppsikt) eller ved at du kjøper inn ingredienser slik at dere kan bake sammen. Kanskje barnet kan lære seg å reparere sykkelen sin selv?

En slik gave er ikke bare smart fordi barnet får ferdigheter for livet, det er også lurt med tanke på fremtidige gaver. Om barnet får dilla på å bake eller snekre, kan du fylle på med flere verktøy ved senere anledninger. Fine gavetips er for eksempel verktøybelte eller et forkle.

Jente som baker

Tegnesaker og andre kunstredskaper til barn

Er barnet du skal kjøpe gaven til en aspirerende kunstner? Det finnes mye fint å få kjøpt som bidrar til å vekke skapergleden hos barn. Malesaker, lerret og staffeli er for eksempel den perfekte julegaven til barn som har en liten kunstner i magen.

Magnettavler er også et fint gavetips som mange voksne nok vil kjenne igjen fra sin egen barndom. Dette er en tavle som kan brukes igjen og igjen, da man ved å dra i et lite håndtak enkelt visker bort det man har tegnet. Det ekstra fine med å tegne på magnettavler er at det ikke medfører noe søl, slik at de kan tas med over alt – for eksempel i bilen.

julegavetips

Et annet godt julegavetips til barn er å investere i solide tegnesaker, det vil si blyanter som ikke må spisses til en stadighet, viskelær som faktisk fungerer og tusjer som ikke tørker ut med en gang. Spør gjerne på din lokale hobbyforretning om hva de anbefaler, barn i dag får dessverre mange dårlige tegnesaker som fører til mer frustrasjon enn skaperglede. Tegnepapir på rull, fingermaling, linjaler med ulike former og fargeleggingsbøker med barnas favorittmotiver, er også noe som vil falle i smak hos de aller fleste.

Planlegger du å arrangere juleverksted for barn? Ta en titt på disse fine tipsene til julegaver og julepynt barn kan lage.

Julegavetips: Plastelina

Et problem med mange leketøy i dag, er at barna mister interessen for dem utrolig fort. Det spiller nesten ingen rolle hvor dyre disse lekene er, idet julen er overstått havner de i haugen med glemte leker på barnerommet. Løsningen her er å finne leker som barna kan bruke på mange forskjellige måter og som de kan ta frem igjen og igjen uten at de går lei.

Plastelina er et godt eksempel på en slik leke. Å få bruke sine kreative ferdigheter på å lage ting av plastelina er ikke bare gøy, det kan ifølge ekspertene også ha en beroligende effekt på barn. En pakke plastelina og noen redskaper som former, kjevler og ufarlige skjæreredskaper, er derfor et flott julegavetips til barn.

Visste du forresten at det fint går an å lage modelleiren selv? Oppskrift på hjemmelaget modelleire og trolldeig finner du her. Et fint prosjekt dere godt kan gjøre sammen på fridagene i julen eller på juleverkstedet før jul.

Julegavetips: Tog- eller bilbanesett

Togbanesett hvor barnet selv kan bygge togbanen er et leketøy som barnet kan ha glede av i mange år. Her finnes det et utall varianter, men den klassiske togbanen i tre fra Brio passer ifølge produsenten for «barn» i alderen tre til 99 år. Det er med andre ord et leketøy som ikke bare er solid nok til å vare lenge, det er også noe som fenger både store og små.

julegavetips

Bilbaner er nok også noe mange foreldre kjenner igjen fra sin egen barndom. I dag finnes det flere avanserte varianter hvor man kan kjøpe til nye deler etter hvert. Rundt tog- eller bilbanen kan dere også tilføre ulike bygninger, vegetasjon og mennesker, slik at dere sammen skaper en hel by. Kanskje dere kan lage dem selv av papp eller annet materiale? Et morsomt prosjekt for store og små.

Julegavetips: Dekor til barnerommet

Har du lyst til å kjøpe noe som varer og som barnet kan ha glede av lenge? Da er vegg- og dørdekor til barnerommet et genialt julegavetips til barn.

Vi har selvklebende vegg- og dørdekor i en lang rekke kjempefine motiver. Når det gjelder veggdekoren kan du for eksempel velge mellom tema som arktiske dyr, prinsesser, gravemaskiner og universet. Alle settene består av selvklebende deler i ulike størrelser som du enkelt kan klistre på veggen og fjerne igjen om ønskelig. Veggdekoren fungerer som klistremerker og kan klebes på alt fra vegger til skap, kommoder og andre møbler.

Dekor til barnerommet

veggdekor

Flere av de samme designene går også igjen i den selvklebende dørdekoren. Dersom barnet for eksempel har dilla på enhjørninger, har du mulighet til å velge samme tema på både dør og vegg. I tillegg kan du gi dørdekoren en personlig touch ved å få den levert med barnets navn eller annen ønsket tekst.

dørdekor

Et annet morsomt gavetips til barn er høydemålere. Dette er selvklebende veggdekor som gir dere muligheten til å følge med på hvor raskt barnet vokser. Høydemålerne kommer i flere forskjellige design og i likhet med vår dørdekor kan du også her velge din egen personlige tekst. Med sine kjempefine design er våre høydemålere et smykke på barnerommet!

Høydemåler til barn

Julegavetips: Plakater til barnerommet 

Fra et litt uinspirerende og intetsigende område, til en leken eventyrverden! Fargerik kunst på veggene kan forvandle hele atmosfæren i et rom. Våre unike plakater passer spesielt godt på barnerommet og er med sine gøyale og lærerike motiver en fantastisk julegave.  

Velg gjerne plakater som gjenspeiler barnets interesser. Elsker barnet kanskje hunder og vil ha en plakat med sin favorittrase? Eller vil dere lære mer om alle de fascinerende sjødyra som gjemmer seg i dypet? Vi har et godt utvalg plakater til barnerommet som kan mikses og matches slik du måtte ønske.  

JulegaveJulegavetips: Utkledningsklær

De fleste barn elsker å kle seg ut og hva er vel morsommere enn å ha en kiste fylt med spennende utkledningsklær! Butikkene bugner av ulike kostymer til barna, alt fra fine prinsessekjoler og prinsessekroner til superheltdrakter som Spider-Man. Et smart tips her er å være litt tidlig ute med julegave-innkjøpet og se etter gode tilbud i dagene like etter Halloween.

Når det gjelder utkledningsklær har du også muligheten til å benytte deg av gjenbruk. Barn synes nemlig at det er minst like morsomt å kle seg ut med gamle voksenklær, som frakker, kjoler og hatter, slik at de kan sette sammen sine egne kostymer. Et par gamle briller eller et fargerikt skjerf er prikken over i-en på ethvert antrekk og vil garantert bidra til mye morsom lek.

Alt barnet trenger til aktiv lek

Ekspertene er ikke i tvil; dagens barn trenger å være mer aktive. I en verden hvor vi alle blir stadig mer stillesittende, er det viktig at vi tilrettelegger for at barna skal kunne ha en aktiv hverdag med vennene sine. Dette gjelder i høyeste grad også når de har fri fra barnehagen og skolen. Et fint julegavetips til barn er derfor å gi leketøy som lokker frem lysten til å bevege seg.

Har barnet en interesse for ballspill? Her er noen fine gavetips:
· Baller i ulike størrelser og med forskjellig formål, for eksempel volleyball, fotball og tennisballer.
· Ting barna kan kaste til hverandre, som frisbee, koshballer og plystreballer. Sistnevnte er spesielle baller som lager lyd når man kaster dem riktig.
· Scoop game
· Kin-ball (en spesiell type kjempestor og lett ball)

Julegaver til aktiv lek

Andre ting som inspirerer barnet til aktiv lek er minimål, badmintonsett, hoppetau, hoppeballer, husker og rokkeringer. Eller hva med en god gammeldags hoppestokk?

Et tips helt på tampen: Har du tenkt på at navnelapper er fine å bruke i forbindelse med julefeiring og fødselsdager? Selvklebende navnelapper fra Askeladden Navnelapper har mange bruksområder og er glimrende til å klistre på julegaver, julekort eller annet du vil dekorere som hører julen til. Velg tekst, bakgrunn og det symbolet du synes passer aller best.

Tips

Siste innlegg fra bloggen