Hopp til innhold
HjemBloggJuleverksted: Tips til julegaver og julepynt barn kan lage

Juleverksted: Tips til julegaver og julepynt barn kan lage

Enkel hjemmelaget julepynt til årets juleverksted

Juleverksted er en koselig tradisjon som bringer familiemedlemmene sammen på tvers av alder. Ikke bare gir det oss en god grunn til å stoppe litt opp og ta en pause fra adventstresset, det er få andre aktiviteter som gir oss like mye «instant julestemning». 

For at juleverkstedet skal bli en hyggelig anledning som stimulerer til kreativitet, er det viktig å skape en god ramme rundt det hele. Sørg derfor for at du velger en dag hvor hele familien kan samles ved et bord, uten stress og mas. 

Kok opp gløgg, finn frem pepperkaker, sett gjerne på litt julemusikk og legg frem alt dere har av hobbymaterialer. Tegnesaker, lim, tape, sakser, papir og papp, knapper, garn og bomull er bare noe av det som kan komme godt med. Gjenbruk er jo som kjent både bra for miljøet og for lommeboka, et juleverksted blir derfor ekstra vellykket om du klarer å bruke materialer du allerede har i hjemmet.

 Juleverksted for barn: Tips til julegaver og julepynt barn kan lage

Selv om kosen definitivt er det aller viktigste med et juleverksted, kan vi også benytte anledningen til å slå to fluer i en smekk gjennom å lage ting som faktisk har en nytte. For eksempel ved å skape personlig julepynt som vi kan ta frem igjen år etter år, eller fine og hjemmelagde gaver til onkler, tanter og besteforeldre. 

Lurer du på hva du kan finne på sammen med barna på årets juleverksted? Her er noen ideer til hjemmelagde og personlige julegaver og julepynt.

Juletre i papir

Dette er et typisk eksempel på at det enkle ofte er det beste. Ikke bare er disse juletrærne i papir lette å lage, de passer også inn i ethvert moderne interiør og er i så måte et godt julegavetips. Juletrærne kan for eksempel settes i vinduskarmen, i bokhyllen eller på et brett sammen med årets pepperkakehus. 

For å lage juletreet trenger du tynn hobbykartong eller stivt papir, gjerne i ulike grønntoner eller med mønster. Brett papiret dobbelt, tegn deretter på mønsteret og klipp ut. 

Idet du folder papiret ut igjen, sørg for at du bretter de innvendige «stripene» i ulike retninger. Annen hver gang ut og inn. Dette er trikset for å skape den lure 3D-effekten som gjør at juletreet kan stå uten ekstra støtte.

Tegn og klipp et fint juletre

Juletrepynt i filt

Hobbyfilt er et materiale som er spesielt godt egnet når man skal arrangere juleverksted for barn. Filten er nemlig så myk og lett å arbeide med, at selv små barn klarer å klippe i den uten særlig assistanse. Den har også den egenskapen at den ikke frynser, slik at du ikke trenger å sy kantsøm. 

Denne juletrepynten i filt er et fint tips til julegaver barna kan lage selv. Motivet kan for eksempel være juletrær, stjerner, reinsdyr, julekuler, pepperkakemenn, julestrømper og snømenn. 

Tegn gjerne motivet direkte på filten med frihånd eller bruk en pepperkakeform som mal.

Tegn og klipp et fint juletre til årets juleverksted

Julepynten blir ekstra pen om dere syr to deler mot hverandre og stapper dem med fyllvatt eller bomull. Å kjøpe en stor pose med fyllvatt kan fort bli litt kostbart for et såpass lite prosjekt, så et lurt tips er å se om du kanskje kan ofre en gammel pute du ikke lenger bruker. 

Pynt til slutt med knapper, perler og silkebånd som du limer eller syr på. Reinsdyr og nisser kan for eksempel bli ekstra gøyale om dere bruker plastøyne med bevegelige pupiller, dette er noe du får kjøpt i de fleste hobbybutikker. Husk å lage en liten hempe av garn eller silkebånd, slik at dere kan henge den i treet. Du kan også feste dem i en hyssing slik at de henger på rekke og rad som i en vimpel.

Tegn og klipp et fint juletre til årets juleverksted for barn - julepynt barn

 

 

Snøkrystaller av papir

Snøkrystaller av papir

Lag hjemmelagde pakkelapper til julegavene på årets juleverksted

Pakkelapper er morsomme å lage selv og dette er en enkel metode for å gjøre julegavene mer personlige. Utgangspunktet kan gjerne være blanke pakkelapper eller etiketter som du får kjøpt i butikken, men også her kan du bruke kartong fra brukt emballasje – så fremt den er hel og ren. 

De hjemmelagde pakkelappene kan dekoreres med det dere måtte ønske. Det kan være tegninger, broderier, glitter, knapper, klistremerker eller motiver som dere printer ut fra nettet. Her er det bare å la fantasien få slippe løs!

Perling sies å være spesielt bra for barnas finmotorikk og har selvsagt sin naturlige plass på juleverkstedet. Mange barn elsker å skape fine små bilder av Hamaperler, men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal bruke dem til. Et godt tips er derfor å stryke de med et strykejern og lime dem på pakkelappene.

Personlige pakkelapper til julegavene

Et julegavetips på tampen: Personlig dekor til barnerommet

Dersom du etter årets juleverksted fortsatt skulle ha en del julegaver igjen på handlelista di, finnes det heldigvis mange muligheter til å kjøpe julegaver som også er personlige og omtenksomme.

VeggdekorTre personlige julegavetips til barn er veggdekor, dørdekor og høydemåler med navn til barnerommet.

Veggdekor, eller wallstickers som det også kalles, er veggklistremerker som finnes i mange ulike motiver og som er selvklebende slik at de enkelt kan festes til veggen på barnerommet.

Ved hjelp av veggdekor kan barnerommet på null komma niks forvandles til et temarom helt etter barnets egne interesser og smak. Dere kan blant annet velge mellom motiver fra universet, eksotiske dyr og prinsesser.

Du kan også velge personlig dørdekor. Dekoren passer veldig bra på døren inn til barnerommet eller over barnets seng. Dørdekor kan bestilles med barnets navn og med de figurene barnet liker aller best, for eksempel skogsdyr, enhjørning, fotball, håndball og anleggsmaskiner.

dørdekor

Alle settene med dørdekor består av ett større hovedelement, ett navnebanner og flere små dekorelementer.
Dørdekor fra Askeladden Navnelapper har samme egenskaper som veggdekoren og passer perfekt til glatte og lett strukturerte flater. Den er også laget av samme fleksible materiale som enkelt kan flyttes på og fjernes når du måtte ønske det.

En nyhet fra Askeladden Navnelapper er høydemåler med navn. Med dekorative høydemålere kan man enkelt følge med på lengdeutviklingen til barnet. Høydemålere er ekstra populære blant barna og klistres enkelt på vegger, dører eller skap. En superfin og personlig julegave.

Høydemåler med navn

Plakat

Siste innlegg fra bloggen