Hopp til innhold
HjemBloggBarnerom inspirasjon: Slik brukes dørdekor på barnas rom

Barnerom inspirasjon: Slik brukes dørdekor på barnas rom

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt elefantLyst til å freshe opp døra til mini? Få ting er så enkelt som å gjøre en makeover ved hjelp av vår selvklebende dørdekor!

Det er mange faktorer som påvirker hjemmets estetikk; alt fra hvilke farger vi foretrekker og hvilke møbler vi har, til valgene vi gjør når det kommer til overflater som vegger og gulv.

Innerdører er ofte et område som blir litt oversett når det kommer til interiørdesign og oppussing, men det er det absolutt ingen grunn til. Med tanke på at et hjem ofte har flere innerdører, kan nemlig det å pusse opp gamle slitte dører være en av de enkleste måtene du kan friske opp hjemmet ditt på.

Fin dørdekor kan fort forvandle en tom og kjedelig dør til en unik inngang til din lilles soverom. Ta en titt på utvalget her.

En rimelig og enkel makeover

Maling er nok det første mange tenker på når man snakker om å pusse opp gamle dører, men dette kan ofte være en tidkrevende jobb. Først må du nemlig sørge for at døren pusses og vaskes grundig, slik at all gammel maling og smuss er borte. Deretter må du være påpasselig med å velge riktig type maling. Velger du feil, kan du risikere at malingen slites raskt bort slik at alt arbeidet ditt er forgjeves.

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt tiger

Det å male døren vil heller ikke alltid klare å skjule hakk og riper som har oppstått på dørens overflate. Mange har derfor oppdaget at selvklebende dørdekor er et fint alternativ til å male døren, da den dekker bra, sitter godt på de fleste overflater og er veldig enkel å feste. Dette er også en fin løsning for deg som bor i en leid bolig hvor du ikke har tillatelse til å gjøre store endringer som å male.

Det er imidlertid ikke bare gamle og nedslitte dører som kan gjøres mye penere ved hjelp av selvklebende dørdekor. Også en ny, men litt kjedelig dør, kan få et helt nytt liv med en fin dørdekor.

Passer ekstra godt til barnerom

De fleste barn liker å ha sitt eget rom hvor de kan ha litt privatliv og drive med skolearbeid og lek uten å bli forstyrret av andre familiemedlemmer. På samme måte som med oss voksne, ønsker barn ofte at rommet deres gjenspeiler deres interesser.

Vi i Askeladden Navnelapper tilbyr dørdekor som passer spesielt godt til barnerom, men de kan selvsagt også brukes på andre steder for eksempel på film- eller treningsrom. Vi har en rekke ulike design, velg mellom skogsdyr, prinsesser, eksotiske dyr, enhjørning, sport, anleggsmaskiner og universet.

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt enhjørning

Det å la barnet få være med på å bestemme hvordan rommet skal innredes kan kanskje synes unødvendig, men dette bidrar til at barnet får uttrykke seg selv og utvikle sin personlige stil. Når barn får delta i valg av møbler og interiør, samt dekor på vegger og dører, får de mulighet til å bygge selvtillit, identitet og ikke minst; det forsterker følelsen av eierskap. Dersom du har et rom som gjenspeiler deg og som du selv har vært med på å dekorere, vil nemlig lysten til å holde det ryddig øke og du vil ta bedre vare på tingene dine.

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt regnbue

Dørdekoren fra Askeladden Navnelapper er laget i et fleksibelt materiale som ikke strekker seg eller lager merker. Den er derfor veldig enkel å feste og kan lett fjernes igjen dersom du skulle ønske det. Hver pakke inneholder et banner hvor du kan velge din personlige tekst, et hovedmotiv og flere små dekorelementer.

Og husk; vår selvklebende dørdekor må slett ikke bare brukes på innerdører, de kan også brukes på garderobedører eller direkte på veggen. Dersom du ønsker å pynte et større område, har vi også pakker med matchende veggdekor.

Eget navn på døren

Dørdekoren fra Askeladden Navnelapper inneholder et banner hvor du selv kan velge hvilken tekst du vil ha. Det mest vanlige er å bruke barnets navn, men her er det fullt mulig å være litt kreativ!

Du kan fylle ut to linjer med tekst. Her kan du inkludere tekster som «Velkommen til», «Her bor» eller «Vilter lek pågår». Her er det bare å slippe kreativiteten løs.

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt rev

Slik fester du dørdekoren

Før du fester dekoren på døren, er det viktig at døren er ren, tørr og fri for fett og støv. Ta de ulike dekorelementene forsiktig av arket og fest dem der du ønsker å plassere dem på døren. Pass på at du fortløpende gnir ut eventuelle luftbobler med hånden.

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt prinsesse

Dersom det ikke skulle bli helt perfekt på første forsøk, er det ikke noe problem å fjerne dekoren igjen og plasser den på nytt et annet sted. Alt du da behøver å gjøre er å forsiktig dra dekoren av overflaten. Du kan også feste den tilbake på originalemballasjen fra Askeladden Navnelapper eller på et bakepapir, inntil du har funnet et egnet sted.

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt eksotiske dyr

Barnerom inspirasjon - pynt barnerommet med dørskilt skogens dyr

Fin dørdekor kan fort forvandle en tom og kjedelig dør til en unik inngang til din lilles soverom. Ta en titt på utvalget her.

 

Siste innlegg fra bloggen