Hopp til innhold
HjemBloggTemabursdag: Slik arrangerer du tidenes gravemaskinbursdag

Temabursdag: Slik arrangerer du tidenes gravemaskinbursdag

temabursdag - gravemaskinbursdag - gravemaskinkake

Når det skal arrangeres barnebursdag med et bestemt tema, er det fort gjort for foreldre å gå bananas i selskapsbutikkene på jakt etter morsom pynt. Men en temabursdag trenger ikke koste skjorta, her får du alle tipsene du trenger for å arrangere en morsom og rimelig gravemaskinbursdag.

Gravemaskin er et populært tema for barnebursdager, da det passer like godt inne som ute. Mye av det du kan dekorere med har du kanskje allerede hjemme, eller du kan finne gratis maler som du kan printe ut fra nettet.

Gratis invitasjoner til gravemaskinbursdagen

Tonen for festen settes allerede ved bursdagsinvitasjonene. Å kjøpe ferdige invitasjoner er alltids et alternativ, men du kan også lage dine egne med et mer personlig preg. Kanskje du har et foto av bursdagsbarnet som passer temaet? Print ut bildet og skriv informasjonen, som bursdagsbarnets navn, dato, klokkeslett og sted, på baksiden. Bursdagsinvitasjoner behøver strengt tatt ikke være mer kompliserte enn det.

temabursdag - invitasjoner gravemaskinbursdag

En annen billig og enkel løsning er å bruke våre kjempefine ferdige invitasjoner med gravemaskinmotiv. Disse kan du laste ned og printe ut eller sende ut til gjestene i en mail.

Last ned gratis invitasjoner

Vi har også store selvklebende navnelapper med gravemaskinmotiv, som kan brukes til å pynte bursdagsinvitasjonene eller for å lime igjen godteposene.

Lag en kul kake til gravemaskinbursdagen

Et av hovedelementene i enhver barnebursdag er selvfølgelig bursdagskaken. Takket være godt utvalg av kakeredskaper og pynt man kan bruke på kaker, har mange foreldre funnet en ny hobby i å dekorer de lekreste kaker. Har du ferdigheten kan du forsøke deg på å lage en gravemaskin i marsipan, men det finnes heldigvis alternativer for oss som ikke er like hendige.

Såfremt du klarer å gjøre dem skikkelig rene, kan faktisk barnas plastleketøy fungere ypperlig som kakepynt. I en del lekebutikker finnes også pakker med forskjellige små anleggsmaskiner som kan brukes til pynt.

Om du av hygieniske grunner ikke vil plassere leker på kaken, kan det være lurt å sette dem ved siden av kaken på kakefatet. Fjern gjerne en bit av kaken og plasser den i graveskuffen, slik at det ser ut som at gravemaskinen har tatt et realt jafs. Du kan også legge et lite tefat på toppen av kaken og plassere gravemaskinen oppå fatet, slik at leken ikke kommer i direkte kontakt med kaken.

Spiselig pynt på kaken kan være runde marshmallows som stables oppå hverandre slik at de minner om store kabeltromler. Godteri som vaniljefudge, sjokoladepops, brune M&Ms og Kit Kat er også ypperlige som kakepynt, da de ligner på ting man vanligvis vil finne på et anleggsområde.

temabursdag - gravemaskinbursdag - dekor til gravemaskinkake

Slipp fantasien løs og plasser de ulike elementene på en slik måte at de passer sammen. Bruker du for eksempel en lekegravemaskin kan denne ha noen sjokoladebiter i graveskuffen, mens en lastebil frakter noe bort. Her er det ikke mulig å gjøre feil og barna vil elske kaken!

Mørke oreokjeks er også smakfulle og fine som pynt på gravemaskinkaken. Et triks er å ta ut det hvite i midten av kjeksen og grovhakke selve kjeksen, slik at den får en struktur som minner om jord. Strø denne ut over kaken, gjerne oppå sjokoladeglasur, og du får et perfekt underlag for «anleggsarbeidet». Du kan også få kjøpt pakker med ferdig knust oreokjeks.

Et annet veldig enkelt alternativ er å pynte kaken med kakebilder. Dette er spiselige sukkerark som kan legges direkte på glasur, smørkrem, fuktet marsipan eller sukkerpasta. Flere butikker tilbyr motiver som passer til gravemaskintemaet, du kan også finne et eget motiv og få dette printet ut med ønsket tekst.

Muffins er også perfekte i gravemaskinbursdager, disse kan du pynte enkelt med jord av oreokjeks og små skilt som varsler om vegarbeid. Skiltene kan du lage ved å printe ut skiltmotivet fra nettet, i passe små størrelser, og tape dem på cocktail-pinner eller tannpirkere uten smak.

Dekk bordet med gravemaskiner

Dersom barnet ditt har ønsket seg en gravemaskinbursdag, er sjansen stor for at barnerommet er fylt med en del leker som gjenspeiler interessen. Disse lekene er kjempefine som pynt i bursdagsselskapet. Lekebiler som gravemaskiner, lastebiler og hjullastere kan for eksempel brukes til å pynte bursdagsbordet.

Vil du også ha bordkort som passer temaet?

Last ned våre gratis bordkort

La gjerne pynt som ballonger, vimpler, servietter, kopper og fat gå i gult og svart, slik at det matcher anleggsmaskinene. Bordet kan dekkes med en svart løper som du pynter med gule striper på midten, slik at det minner om en vei. Sett noen lastebiler på veien.

temabursdag - bordkort gravemaskinbursdag

Et tips er å benytte de største lekebilene som serveringsfat eller godteskåler. En stor lastebil kan for eksempel ha snacks eller muffins på planet sitt og om barnet har en vernehjelm kan du snu denne opp ned og bruke den som skål.

Tips til pynt med gravemaskintema

Vil du pynte litt ekstra kan du for eksempel printe ut vegarbeidsskilt i stort format og henge dem opp eller legge dem på bursdagsbordet.

Visste du forresten at Askeladden Navnelapper også tilbyr selvklebende dørdekor med anleggsmaskin-design? Disse kan brukes til å pynte med i gravemaskinbursdagen, da dørdekoren kan festes på de fleste overflater og er veldig enkel å flytte dersom du ønsker det.

temabursdag - gravemaskinbursdag dekorasjoner

Du kan velge mellom gravemaskin, traktor eller lastebil. Hver pakke inneholder et litt større hovedmotiv, for eksempel en gravemaskin, et personlig navnebanner formet som et skilt og noen mindre dekorelementer som kjegler og advarselskilt.

Tips til bursdagsleker som passer i gravemaskinbursdagen

En gravemaskinbursdag blir ekstra vellykket dersom dere har med noen bursdagsleker eller aktiviteter som matcher temaet. I utgangspunktet kan man ta hvilken som helst av de klassiske barnebursdagslekene og endre dem litt slik at de passer temaet.

Leken «Kongen befaler» kan for eksempel døpes om til «anleggsarbeideren befaler» eller «lederen befaler». La den som skal være anleggsarbeideren få på seg en refleksvest som signaliserer at vedkommende er lederen. Leken går ut på at lederen kommer med kommandoer til de andre deltagerne om bevegelser de skal gjøre, for eksempel sette seg ned eller hinke på én fot. Men deltagerne skal kun adlyde ordre dersom setningen starter med «lederen befaler».

Dersom du gjør feil og følger en ordre uten at ordet «leder» er med, er du ute av leken. Ledere kan også forsøke å lure de andre deltagerne ved å gjøre en bevegelse samtidig som de sier en annen, da deltagerne kun skal følge kommandoen som blir sagt.

Print ut gratis fargeleggingsark med gravemaskintema

Fargelegging er en fin bursdagslek for de minste barna. Legg gjerne fargeleggingsark ved hver tallerken, slik at gjestene kan farge litt mens de sitter til bords.

Last ned gratis fargeleggingsark

«Kle på anleggsarbeideren» er en annen veldig enkel lek som garantert vil føre til mye latter. Del gjestene inn i to lag og la dem få velge hvem av dem som skal kles opp som en anleggsarbeider. Deretter gir dere hvert av lagene klær som de skal kle anleggsarbeideren i.

Klærne kan for eksempel være en t-skjorte, flanellskjorte, arbeidshansker, øreklokker/vernehjelm eller caps, beskyttelsesbriller og refleksvest. Laget som først har kledd på sin arbeider vinner.

temabursdag - gravemaskinbursdag - fargelegge i barnebursdag

«Kaste ball i bøtte» er en klassiker i barnebursdager og en bursdagslek som passer godt i selskaper for barn i barnehagen eller på de første trinnene på barneskolen. Leken går ut på at man skal forsøke å kaste en rispose, eller kanskje en stein eller kongle om dere er utendørs, i en bøtte. Dersom dere har en litt større lekelastebil kan denne brukes i stedet for bøtten, da blir målet å treffe oppi lasteplanet.

Risposer lager du enkelt ved å fylle en liten sokk med ris eller makaroni og så knyte den godt igjen. Lag tre-fire stykker, slik at man kan få kaste flere i hver omgang. Den som treffer med flest risposer vinner leken. Dersom barna er i ulike aldre, la dem gjerne få forsøke å treffe bøtten fra forskjellige avstander.

Er du på jakt etter andre bursdagstemaer? Les her for enhjørningbursdag!

Siste innlegg fra bloggen