HjemBloggVerdens beste vafler

Verdens beste vafler

verdens beste vafler

Advarsel! Leser du videre, er det stor sjanse for at du blir fristet til å lage en av våre favorittvafler. Disse oppskriftene gir (helt objektivt selvfølgelig), verdens beste vafler.

Enten du er mest glad i det klassiske, det kreative eller det sunnere alternativet, så slår det sjeldent feil med vafler. Med et dryss av kreativitet så kan du bruke vafler til alle dagens måltider. Hva med den sunne varianten laget av havre og banan? Eller saftige, belgiske vafler til helgelunsjen? Kanskje du liker klassikeren best?

Lek med maten, og lag gøyale figurer som gjør måltidet ekstra artig. Vi har samlet tre favorittoppskrifter på forskjellige type vafler som kan passe til enhver anledning, samt inspirerende bilder og toppinger for det lille ekstra.

klassiske vafler

Klassikeren

  • 4 dl hvetemel
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 5 stk egg
  • 100 g smeltet smør
  • Smør eller formfett til steking

Bland alle tørre ingredienser. Spe på med melk litt og litt til du får en glatt røre. Tilsett smeltet smør og eggene – og la røren svelle i 30 minutter. Rør inn litt vann eller melk om røren er for tykk. Servers med syltetøy, brunost, rømme eller hva enn du liker best. Deretter er det bare å nyte. Oppskriften gir ca 10 vafler.

vaffel kreativ

@creativefun4you

Enkle, sunnere vafler

  • 3 modne bananer – jo modnere, jo bedre
  • 3 egg
  • 150 g havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl vann eller melk
  • 1 ts kanel og/eller kardemomme – smak til

Mos bananene med en gaffel og tilsett alle ingrediensene. Havremel kan lages i blender eller i foodprosessor, eller eventuelt erstattes med valgfritt mel. La røren svelle i 15 minutter. Oppskriften gir ca 6 – 8 vafler. Disse kan enkelt lages glutenfritt ved å velge havregryn som ikke har vært i kontakt med gluten.

belgiske vafler

Belgiske vafler

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 stk egg
  • 75 g smeltet smør
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 60 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss rapsolje
  • Smør eller formfett til steking

Skill eggene til eggehvite og plomme. Legg plommene til side, og stivpisk eggehviten i en egen bolle. Ta frem en ny bolle og bland hvetemel og salt sammen, og lag en grop i midten. Tilsett eggeplommer, smeltet smør, melk og vann. Bland sammen til en jevn og klumpfri røre. Deretter tilsetter du sukker, vaniljesukker, olje og tørrgjær og blander godt. Vend deretter den stivpiskede eggehviten forsiktig inn i røren. La røren svelle i minst 30 minutter. Blandingen skal være tykk. OBS: Røren inneholder gjær, så røren bør lages samme dag som vaflene skal nytes. Røren gir ca 8 – 10 vafler.

verdens beste vafler

Toppinger til verdens beste vafler

Vart opp med den gode klassikeren, eller prøv deg på en spenstig variant. Tør du å eksperimentere litt med vaffelrøren eller toppingen?

  • Fargerike bær og frisk frukt. Jordbær, blåbær, pærer, kiwi, mango, banan
  • Vaniljekesam, iskrem eller pisket krem
  • Smør, sukker og kanel
  • Ost og skinke – supert til matpakken
  • Brie, bacon og honning
  • Hjemmelaget karamellsaus og bakte epler i ovnen
  • Melkesjokolade – knust i biter rett i røren eller smeltet til sjokoladesaus?
  • Blåmuggost og spekeskinke
  • Kremost, røkelaks, rødløk og gressløk

Imponer og inspirer med dine favorittvafler til neste vennekveld eller til neste arrangement på barna sin skole eller i barnehagen. Pssst… Husk å merk fatet du tar med deg med en navnelapp.

Del gjerne din favorittoppskrift eller favoritt-toppinger med oss på vår Facebook eller Instagram.

Siste innlegg fra bloggen