HjemBloggSlik lager du verdens beste vafler

Slik lager du verdens beste vafler

verdens beste vafler eller sunne vafler

Advarsel! Leser du videre, er det stor sjanse for at du blir fristet til å lage en av våre favorittvafler. Disse oppskriftene gir deg nemlig (helt objektivt selvfølgelig) verdens beste vafler.

Enten du er mest glad i det klassiske, det kreative eller det sunne alternativet, er disse munnfullene sjelden feil.

Det blir kanskje mest sett på som en dessert eller en type småkake, men enkelte spiser gjerne vafler både til frokost, middag og kvelds. Velger du en av de sunne oppskriftene våre, kan du faktisk gjøre det med god samvittighet. Sunne vafler kan også passe godt i barnas matpakke, dersom du trenger et alternativ til kjedelige brødskiver.

Belgiske vafler serveres ofte som en dessert, med krem, is eller frukt. Det som skiller disse vaflene fra de tradisjonelle, er at de skal være sprø utenpå og myke inni. Oppskriften er også forskjellig fordi man tilsetter stivpisket eggehvite og gjær. For å få den riktige tykkelsen bør man bruke et belgisk vaffeljern, men det går selvsagt fint å lage dem i et vanlig vaffeljern også.

Vafler med det lille ekstra

Har du lyst til å gjøre vaflene ekstra spennende? Ved hjelp av konditorfarge kan du lage vaffelhjerter i alle regnbuens farger. Alt du behøver å gjøre, er å fordele vaffelrøren i ulike skåler og dryppe noen dråper konditorfarge i hver av dem. Når du steker vaflene, må du så raskt hente røre fra de ulike skålene og fordele den utover i vaffeljernet.

Du kan også servere vaflene med forskjellige bær, sauser og oster. Se våre mange forslag til velsmakende og fantasifulle toppinger lengre ned i teksten.

klassiske vafler og sunne vafler

Klassikeren: Oppskrift på verdens beste vafler

  • 4 dl hvetemel
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk
  • 5 stk egg
  • 100 g smeltet smør
  • Smør eller formfett til steking

Bland alle tørre ingredienser. Spe på med melk litt og litt til du får en glatt røre. Tilsett smeltet smør og eggene – og la røren svelle i 30 minutter. Rør inn litt vann eller melk om røren er for tykk. Serveres med syltetøy, brunost, rømme eller hva enn du liker best. Deretter er det bare å nyte. Oppskriften gir cirka 10 stk.

Sunne eller kreative vafler

@creativefun4you

Sunne vafler med banan

  • 3 modne bananer – jo modnere, jo bedre
  • 3 egg
  • 150 g havremel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl vann eller melk
  • 1 ts kanel og/eller kardemomme – smak til

Mos bananene med en gaffel og tilsett alle ingrediensene. Havremel kan lages i blender eller i foodprosessor, eller eventuelt erstattes med valgfritt mel. La røren svelle i 15 minutter. Oppskriften gir ca 6 – 8 stk. Disse kan enkelt lages glutenfritt ved å velge havregryn som ikke har vært i kontakt med gluten.

belgiske vafler og sunne vafler

Belgiske vafler

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 stk egg
  • 75 g smeltet smør
  • 1 pk tørrgjær
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 60 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss rapsolje
  • Smør eller formfett til steking

Skill eggene til eggehvite og plomme. Legg plommene til side, og stivpisk eggehviten i en egen bolle. Ta frem en ny bolle og bland hvetemel og salt sammen, og lag en grop i midten. Tilsett eggeplommer, smeltet smør, melk og vann. Bland sammen til en jevn og klumpfri røre. Deretter tilsetter du sukker, vaniljesukker, olje og tørrgjær og blander godt. Vend deretter den stivpiskede eggehviten forsiktig inn i røren. La røren svelle i minst 30 minutter. Blandingen skal være tykk. OBS: Røren inneholder gjær, så røren bør lages samme dag som vaflene skal nytes. Røren gir cirka 8 – 10 stk.

Sunne vafler med havre og spinat

  • 4 dl havremel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 2 egg
  • 1/2 dl rapsolje
  • En halv pose (ca 50 g) spinat
  • Spe på med ca 3 dl melk.

Bland det tørre og tilsett så det våte. Hvis du skal ha spinat i vaflene er det lurt å bruke blender. Stekes som vanlig i smør.

sunne vafler eller verdens beste vafler

Gode toppinger

Vart opp med den gode klassikeren, eller prøv deg på en spenstig variant. Tør du å eksperimentere litt med vaffelrøren eller toppingen?

  • Fargerike bær og frisk frukt. Jordbær, blåbær, pærer, kiwi, mango, banan
  • Vaniljekesam, iskrem eller pisket krem
  • Smør, sukker og kanel
  • Ost og skinke – supert til matpakken
  • Brie, bacon og honning
  • Hjemmelaget karamellsaus og bakte epler i ovnen
  • Melkesjokolade – knust i biter rett i røren eller smeltet til sjokoladesaus?
  • Blåmuggost og spekeskinke
  • Kremost, røkelaks, rødløk og gressløk

Imponer og inspirer med dine favoritter til neste vennekveld eller til neste arrangement på barna sin skole eller i barnehagen. Pssst… Husk å merk fatet du tar med deg med en navnelapp.

Del gjerne din favorittoppskrift eller favoritt-toppinger med oss på vår Facebook eller Instagram.

Siste innlegg fra bloggen

Laster inn..