HjemBloggValentinsdagen for barn og voksne

Valentinsdagen for barn og voksne

14. februar er kjærlighetens dag! Valentines kommer ofte litt brått på og det kan være mye forventninger knyttet til denne dagen. Den er elsket (og mindre elsket) av både barn og voksne. Valentinsdagen trenger nødvendigvis ikke å bestå av roser, smykker og overdådige gaver – men heller gi noe som kommer fra hjertet.

Gi et kort som gave på Valentinsdagen til barn eller voksen – venn eller kjæreste. Det settes nok varmt pris på hvem enn du ønsker å gi en liten oppmerksomhet til. Vi har laget et hjertekort som passer like godt å gi bort til Valentinsdagen, Morsdagen eller hvilken som helst dag. Kortene kan lages i barnehagen, hjemme eller hvor enn du har tilgang på et papir som kan brettes og bittelitt tid til overs for å lage kortet. Følg de enkle stegene under, og prøv deg du også 😊

Hjertekort til Valentinsdagen

Hvordan lage et hjertekort?

Følg disse enkle stegene for et kreativt, enkelt og søtt kort.

  • Finn frem et ark, papp, eller noe brettbart. Lag en kvadrat ut av materialet. Vi anbefaler 15 x 15 cm størrelse – men du kan selvfølgelig lage i den størrelsen du ønsker.
  • Brett kvadraten i to diagonalt, slik at du lager en trekant.
  • Åpne kvadraten og lag tilsvarende brettekant langs den andre siden.
  • Deretter åpner du kvadraten igjen, og bretter to tupper over hverandre som vist på bildet under.
  • Så tar du de andre ubrettede tuppene, og bretter oppover samme vei.
  • Du har nå nesten et ferdigbrettet hjerte, men for å mykne kantene, så lager du fire små flapper for å få en mer rund form på øverste del av formen.
  • Vipps så er du ferdig! Fest en stor navnelapp for det lille, ekstra touchet.

Skriv gjerne inn gode ord og beskrivelser til den som skal få kortet og voilà – fiks ferdig kort lagd på null komma niks 😍

Valentinsdagen

 

Hvorfor feirer vi valentinsdagen?

Mange tror at det å feire valentinsdagen er nok et moderne påfunn, som kun er skapt for å selge sjokolade, valentinsdagskort, blomster og hjerteballonger. Dette er imidlertid langt ifra sannheten, da den første valentinsdagen ble markert i Roma så tidlig som på 400-tallet.

Dagen er faktisk også oppkalt etter en virkelig person. Valentin var prest og lege, og en mann som hadde et spesielt godt renommé i det romerske keiserriket. Keiseren ønsket å bli venn med Valentin, men kun dersom han avstod fra kristendommen og vendte tilbake til de romerske gudene. Da han nektet å gjøre det keiseren befalte, ble han dømt til døden. Etter hans død var det paven som i år 469 bestemte at den 14. februar heretter skulle feires til ære for Valentin, som ble utropt til helgen.

I årenes løp har valentinsdagen riktignok fått en helt annen betydning for folk flest og i dag er det kjærlighet og romantikk som står i fokus. Når og hvordan denne dreiningen skjedde er uvisst, men den engelske poeten Geoffrey Chaucer skrev på 1400-tallet et dikt som for første gang knytter valentinsdagen til romantisk kjærlighet. Det kan derfor godt være at det er han vi har å takke for valentinsdagsfeiringen slik den er i dag.

Valentinsdagen er ikke bare for kjærester

Den mer moderne varianten av valentinsdagsfeiringen kommer opprinnelig fra de engelsktalende landene, men har fått fotfeste i store deler av verden.

Dagen er ikke lenger bare forbundet med romantisk kjærlighet. I USA er det for eksempel helt normalt å gi kort til venner og bekjente på valentinsdagen, alt fra foreldre og besteforeldre til kollegaer og andre personer som betyr noe for deg.

I mange amerikanske skoleklasser er det også svært vanlig at alle barna gir kort til læreren sin og til hverandre. Her er valentinsdagen ikke bare forbeholdt kjærester, de ønsker at alle skal føle seg elsket og verdsatt på denne dagen. En fin tanke, da det å gi hverandre denne typen positiv oppmerksomhet ofte er noe som glipper for oss i en hektisk hverdag.

Kort til valentinsdagen

Å gi bort et fint kort er for mange selve essensen i feiringen av valentinsdagen, gjerne med noen velvalgte ord om hvorfor nettopp den personen betyr noe for deg. Enkle hilsener som «God valentinsdag», «Til min hjertevenn» og «De beste ønsker for valentinsdagen» vil selvsagt også bli godt mottatt.

Tradisjonen med å gi et fint valentinsdagskort til noen man har kjær er heller ikke en ny oppfinnelse, da man i USA og Storbritannia begynte å masseprodusere denne typen kort allerede på 1800-tallet.

Men selv om tradisjonene knyttet til valentinsdagen er gamle, er det ingen tvil om at butikkene tjener godt på folks ønske om å gi hverandre en liten oppmerksomhet. Noe som også fører til masse penger ut og mye unødvendig søppel inn i husholdningene våre.

I en tid hvor fokus på gjenbruk er større enn noen gang før, passer det derfor ekstra godt å kunne lage et hjertekort til valentinsdagen selv, gjerne sammen med barna. Ofte kan du bruke noe du allerede har, som kartong, ark eller papp. Det å lage valentinsdagskortet selv er både smart, kreativt og gøy!

Siste innlegg fra bloggen

Laster inn..