Hopp til innhold
HjemBloggNavnelapper til barn

Navnelapper til barn

Navnelapper og merkelapper til barn - mange størrelser

Det er først når barna skal begynne i barnehagen, at mange foreldre oppdager hvor utrolig nyttig det er med navnelapper.

I en hverdag hvor mye av tiden består av å kle av og på barn, er det forståelig nok et must for de barnehageansatte at barnas klær er tydelig merket. Oppfordringer om at du bør merke barnets tøy starter derfor vanligvis allerede under det første informasjonsmøtet du har med barnehagen.

At de gjennom de neste årene fortsetter å minne foreldre på å merke plagg etter hvert som nye kommer til, sier litt om hvor tidsbesparende og viktig dette er for de ansatte.

Navnelapper til babyutstyr

En del foreldre starter imidlertid med navnemerking av barnas utstyr lenge før de kommer i barnehagen, noe som i ettertid har vist seg å være veldig lurt.

Barn knytter seg nemlig svært tidlig til enkelte gjenstander, som for eksempel smokker, bamser, kosetepper og suttekluter. Enkelte eksperter anbefaler faktisk at barnet får en koseklut eller en liten bamse med seg i sengen, helst en som lukter mor og morsmelk, da det bidrar til at barnet holder seg rolig og føler seg trygg.

Søte navnelapper og merkelapper til barnas ting

For en del barn blir kosekluten så viktig at den både skal være med på turer i vognen og når familien skal på besøk til venner og familie. Mange foreldre tenker derfor med skrekk og gru på hva som vil skje dersom kosekluten plutselig skulle bli borte (= søvnløse netter med mye gråt!).

Det er her navnelappene kommer inn i bildet. Gjennom å merke barnets favorittleker, kluter og smokker med navn og ditt telefonnummer, er sjansen stor for at enhver bortkommen sutteklut blir gjenforent med sin lykkelige eier.

Navnelapper og merkelapper til barn - design din egen

Selvklebende navnelapper fungerer som klistremerker og passer godt til merking av smokker eller til å feste på den syntetiske vaskelappen på suttekluten. Dersom du ønsker å merke et teppe uten innsydd vaskelapp, eller for eksempel en bamse, gjør du dette ved å benytte deg av Askeladden Navnelappers strykelapper. Dette er navnelapper som kan strykes direkte på tekstilene og som sitter ekstra godt.

En årsak til at våre navnelapper er så fine til de yngste barna, er at du hos oss også kan velge motiv selv. Har barnet ditt en favoritt fantasifigur eller et dyr det elsker over alt på jord? Da er vårt tips at du velger dette som motiv på navnelappen. På den måten kan barnet lett kjenne igjen sine egne gjenstander eller plagg, til tross for at det ikke har lært seg å lese ennå.

Vil du ha flere tips til hvordan du best kan benytte deg av merkelapper barn? Ta en titt på vårt innlegg om navnelapper til barnehagen.

Navnelapper til skolebarn

Når barna begynner på skolen er navnemerking fortsatt viktig. Ikke bare når det gjelder klær, også når det kommer til skoleutstyr. Hvor ofte har det ikke hendt at barnet ditt har lånt bort et viskelær eller en linjal til en skolekamerat, uten å få det tilbake? Ikke fordi barnas kompiser er kjeltringer, men rett og slett fordi de er barn og at enkelte har en tendens til å være litt glemsomme.

I slike tilfeller er det smart å ha noen ark med selvklebende navnelapper for hånden. Disse klistres rett på det du vil merke og sitter godt med en gang. Til de aller minst tingene, som for eksempel blyanter, penner og mobilladere, anbefaler vi minilapper. Dette er navnelapper i halv størrelse som er spesiallaget for å merke de minste tingene dine.

Navnelapper og merkelapper barn - merk småtingene

I skolealder begynner barna også på ulike aktiviteter og med det følger det ofte mye kostbart utstyr.

Fotballsko som blir borte på turneringer, drikkeflasker som på mystisk vis faller ut av bagen på vei til trening og turutstyr som blir liggende igjen ved leirbålet etter at turgruppa har gått. Listen over ting som kan bli borte når våre litt vimsete gullunger er på tur, er lang – noe som gjenspeiler seg på bankkontoen vår.

Selvklebende navnelapper til barn som du klistrer på smått og stort, kan derfor bli en lønnsom investering som både sparer deg for tid og penger.

Navnelapper til tenåringer

Dessverre er det ikke slik at disse utfordringene forsvinner i det øyeblikket barnet ditt tar sine første steg inn på ungdomsskolen eller på videregående skole. Selv om de fleste ungdommer (forhåpentligvis) har lært seg å passe bedre på tingene sine, er de nå ofte også mer mobile. De beveger seg mer rundt blant venner og i kollektivtrafikken, og havner stadig i situasjoner hvor det er lett å miste eller glemme saker.

Navnelapper og merkelapper barn - til utstyr

Og om det ikke skjer like ofte som før, er tingene de mister til gjengjeld gjerne mer verdifulle. De fleste ungdommer vil synes det er trist om mobiltelefoner, pc-er og nettbrett skulle bli borte. Sørger du for at de er merket med barnets navn og kontaktinformasjon, er sjansen langt større for at de vil komme til rette igjen.

Tips: Fem av ungdommens saker du kanskje har glemt å merke; ski, sparkesykkel, hjelm, mobillader og turutstyr.

Navnelapper og merkelapper til større barn

To vanlige utfordringer når det gjelder navnelapper til barn

1. Merkelapper til barn som klør

Har du et barn som ikke vil ha på seg enkelte klær på grunn av de innsydde vaskelappene i plaggene? Noen barn er overfølsomme når det gjelder innsydde vaskelapper. De takler rett og slett ikke å ha dem nær huden sin og kan klage over at det klør og stikker.

For enkelte kan strykelapper, det vil si navnelapper til barn som du stryker på klærne med et strykejern, være et godt alternativ. Disse lappene trekker seg mer inn i stoffet de er festet til, slik at de ikke stikker ut.

Kule og fargerike navnelapper og merkelapper barn

Om du synes det er synd å klippe bort merkelappene med vaskeanvisning, er det faktisk mulig å bestille navnelapper med vaskeanvisning på. Hos oss kan du få motiver som viser om klærne skal vaskes på 30, 40 og 60 grader eller for hånd.

Visste du forresten at du kan bruke rettetang for å feste strykelappene? Dette er et kjapt og smart alternativ til strykejern.

2. Å merke ting er flaut

Det kommer en dag i de fleste foreldres liv, hvor alt du foretar deg er det mest pinlige barnet ditt noen gang har opplevd. Dessverre kan dette problemet også oppstå idet du skal merke barnas ting med navn. Noe som er veldig kjedelig, da det er synd om høyt elskede plagg eller verdifulle gjenstander skal bli borte på grunn av manglende navnemerking.

Heldigvis finnes det noen måter du kan takle dette problemet på. En løsning er å sette navnelappene på steder hvor de ikke blir så godt lagt merke til, men hvor de allikevel er lette å finne dersom noen skulle ønske å se etter dem. En matboks kan for eksempel ha navnelappen på innsiden av lokket, i stedet for midt på forsiden. Mens du på en jakke kan sette navnelappen på baksiden av den innsydde vaskelappen og ikke foran, som kanskje er det mest naturlige.

Merk alt med navnelapper og merkelapper til barn

Du kan også unngå å bruke navnelapper i sterke farger eller med motiver som gjør dem lett synlige. Hos oss kan du for eksempel bestille helt enkle og nøytrale navnelapper, uten motiv og med hvit bakgrunnsfarge. Gjennom å velge dempede og nøytrale farger på navnelappene, unngår du at de tiltrekker seg unødvendig oppmerksomhet.

Det smarteste tipset for å takle dette problemet er imidlertid å la barnet selv få være med på å bestemme hvordan navnelappen skal se ut. Hos Askeladden Navnelapper har vi et stort utvalg motiver og farger som passer barn i alle aldre, ved å velge selv blir det kanskje ikke så flaut å merke tingene sine allikevel.

Siste innlegg fra bloggen