Hopp til innhold
HjemBloggNavnelapper – klistremerker som kan brukes på det meste

Navnelapper – klistremerker som kan brukes på det meste

Selvklebende navnelapper

Luer, matbokser og akebrett, dette er bare noe av det som kan forsvinne i løpet av en helt vanlig dag på skolen eller i barnehagen. Å merke alt med barnas navn er et viktig hjelpemiddel for foreldre, men navnelapper kan brukes på langt flere områder i dagliglivet.

Å merke barnas klær og utstyr med navnelapper har blitt et viktig hjelpemiddel i hverdagen, både for foreldre og for de ansatte i barnehagen eller på skolen. Ikke bare fører navnelappene til at det er lettere å holde styr på hvem som eier hva, de bidrar også til at færre ting kastes og at du slipper å stadig måtte erstatte det som har blitt borte. Det er med andre ord en vinn-vinn situasjon for miljøet og for lommeboka di.

Men navnelapper er slett ikke bare forbeholdt de minste barna, også voksne og tenåringer kan ha god nytte av å feste et klistremerke med navn på det de eier. Hos Askeladden Navnelapper får du slitesterke merkelapper i høy kvalitet som har en lang rekke forskjellige bruksmuligheter. I tillegg kan du velge akkurat det designet eller den fargen som passer deg best, om de så skal brukes av barn eller av voksne.

Her følger noen tips og triks til hvordan du bruker våre navnelapper best mulig.

Merkelapp
Husk at det meste kan merkes med navnelapper

Folk flest forbinder nok navnemerking med barneklær som skiftetøy, votter og luer, men det er utrolig hvor mye som rotes bort i løpet av et år – og det gjelder slett ikke bare barn.

Selskapet Avinor, som er Norges største eier av flyplasser, kom i 2019 med en oversikt som viser at hittegodskontorene ved norske flyplasser har det mer enn travelt. Bare på Oslo Lufthavn har de årlig hele 60.000 gjenglemte gjenstander og cirka halvparten av dem forsvinner i sikkerhetskontrollen.

Øverst på listen over gjenglemte ting finner vi klær, reiseeffekter og briller, mens datautstyr, mobiltelefoner og nettbrett også er hyppige gjengangere. Alt dette er gjenstander som raskt kunne blitt gjenforent med sin rette eier, dersom de var merket med selvklebende navnelapper.

Askeladdens minilapper er for eksempel glimrende til å merke småting som solbriller og mobilladere. Disse navnelappen har en størrelse på bare 16 x 6 mm, kommer i et nøytralt design og i et bredt spekter av farger. Glem ikke å merke gjenstander og tøy som tilhører familiens tenåring, som for eksempel fotballsko, treningsklær og hodetelefoner. Jo eldre barna blir, jo dyrere blir ofte utstyret – og desto mer svir det i lommeboka når ting blir borte.

Askeladden har også høykvalitets klistremerker som er spesialdesignet til bedrifter, idrettslag og klubber. Dette er klistremerker som tåler utendørs bruk, over og under vann, og sterk slitasje. Klistremerkene kan for eksempel merkes med bedriftens navn, QR-koder og strekkoder.

Minilapper

Bruk rett navnelapp på rett sted

Strykefrie og selvklebende navnelapper er vårt mest populære produkt, da de både er tidsbesparende og veldig enkle å bruke. Denne typen navnelapper fungerer som vanlige klistremerker, men har et mye sterkere lim som gjør at de lett kan festes på det aller meste. De tåler derfor utallige vask i vaske- og oppvaskmaskinen, samt mange runder i tørketrommelen.

Selvklebende og strykefrie navnelapper kommer i tre ulike størrelser;

  • Vanlige navnelapper på 30 x 13 mm: Disse klistremerkene er i en størrelse som passer perfekt på innsydde merkelapper i klesplagg. Navnelapper i denne størrelsen kan også bestilles med barnets favorittfigur, slik at selv barn som ennå ikke har lært seg å lese lett kan finne igjen sitt plagg. Hos oss kan du velge mellom populære figurer som Peppa Gris, Bamse, Hello Kitty og Mummi.
  • Minilapper på 16 x 6 mm: Dette er ekstra små strykefrie navnelapper som kan brukes på småting som viskelær, blyanter, smokker og hårspenner. Minilappene tilbys i pakker med flere forskjellige farger eller enkeltpakker med din favorittfarge.
  • Store navnelapper i ulike størrelser og fasonger: De store strykefrie navnelappene våre passer godt til gjenstander hvor du lett ønsker å se hvem som er eieren, for eksempel større ting som sykler, drikkeflasker, akebrett og skolesekker. Disse store klistremerkene kommer i ulike tema som for eksempel skogsdyr, enhjørninger og monster, og har et stilig design som raskt forvandler en litt kjedelig og anonym matboks til å bli riktig så kul og unik.

En del klær mangler innsydde merkelapper, dette kan for eksempel være sokker, halser og plagg som er hjemmestrikket. I slike tilfeller hvor du må feste navnelappen direkte på plagget, passer det bedre å bruke navnelapper som strykes på. I likhet med de selvklebende navnelappene kan du designe strykelappene i akkurat det motivet og i den fargen du ønsker.

Påstrykbare navnelapper er ekstra slitesterke og tåler maskinvask opp til 95 grader. De er derfor et spesielt godt valg dersom du skal merke klær til en beboer på institusjon, fordi klærne her ofte vaskes med industrimaskiner som er mindre skånsomme enn vanlige vaskemaskiner.

Mix and match

Navnelapper som ikke faller av

Etter å ha brukt lang tid på å merke alt barnet eier, er det svært irriterende å oppleve at merkelappene bare faller av. Hvor godt navnelapper som fungerer som et klistremerke sitter på, kan variere fra leverandør til leverandør. Navnelapper fra Askeladden har flere ganger blitt kåret til best i test, og en av faktorene som trekkes frem er nettopp den evnen våre merkelapper har til å ikke falle av.

En av årsakene til at klistremerkene fra Askeladden sitter ekstra godt, er at de kommer med et spesialutviklet lim som ikke er helseskadelig.

For at klistremerkene skal vare lenge og ikke faller av, er det riktignok viktig at du følger bruksanvisningen nøye.

Først og fremst må du sørge for at du fester klistremerkene på en overflate som er tørr og ren. Når du skal merke klær bør klistremerket festes på den innsydde merkelappen i plagget, helst vaskelappen. For å være sikker på at navnelappene sitter godt, bør du også vente i minst 24 timer før du vasker plagget eller gjenstanden.

Påstrykbare navnelapper festes ved hjelp av et strykejern, men en rettetang kan også være et godt alternativ. For å feste navnelappene bruker du et silikonpapir som følger med i pakken. Dette silikonpapiret legges over strykelappen og deretter presser du strykejernet over med sirkulære bevegelser, i åtte til ti sekunder. Dersom du skulle gå tom for silikonpapir går det også fint å bruke vanlig bakepapir, men matpapir egner seg ikke.

Påstrykbare navnelapper er ekstra slitesterke, men dersom de allikevel skulle vise tegn til å løsne er det enkelt å feste dem på nytt. Alt du behøver å gjøre er å gjenta prosessen med å varme opp strykejernet til varmeste temperatur, legge et silikonpapir over og stryke over merket i åtte til ti sekunder.

Sørg for at du alltid har klistremerker tilgjengelig

Å skulle merke små og store duppeditter med navnelapper, kan synes som en overveldende og tidkrevende oppgave. Ofte er det dessuten noe som utsettes til dagen før skole- eller barnehagestart, hvor man setter seg ned og merker en hel haug av saker i et stort skippertak. Navnelapper med klistremerker sørger for at denne jobben går mye raskere og enklere.

Dessverre er det fort gjort å glemme å merke alt det som kjøpes inn av nye plagg og utstyr i løpet av året, og ofte kommer man ikke på at noe bør merkes før man er på vei ut ytterdøra.

For å unngå at du glemmer å merke gjenstander, kan det være lurt å alltid ha et ark med klistremerker for hånden. Et ark som ligger lett tilgjengelig, for eksempel i gangen, veska, i hylla i barnehagen eller på arbeidsplassen din, kan vise seg å bli en investering som sparer deg for mye unødvendig pengebruk i hverdagen.

Navnelapper

Siste innlegg fra bloggen