Hopp til innhold
HjemBloggMerking av klær og utstyr

Merking av klær og utstyr

Merking av klær og utstyr med navnelapper gir barnefamilien mer oversikt og bedre orden i en travel hverdag. I mer enn 20 år har Askeladden Navnelapper levert kvalitetsprodukter til familier som trenger personlige merkelapper til klær og utstyr. Våre navnelapper er svært slitesterke, sitter godt på underlaget, tåler varme, vind og kulde – samt ubegrensede mengder lek og moro!

Tips for merking av klær

Som nybakt forelder er det lett å bli litt overveldet over hvor mye vi behøver til våre kjære små. Klær, sko, smokker, smekker, matbokser, vannflasker, leker – det kan føles som om listen aldri tar slutt! Hvordan skal man klare å holde oversikt over mitt og ditt, hans og hennes?

Et supert hjelpemiddel for barnefamilien er navnelapper til merking av klær og utstyr. Spesielt etter at barnet har begynt i barnehagen og du oppdager at alle barna har så godt som lik matboks, kosebamse og utedress.

Hos Askeladden Navnelapper kan du designe din egen navnelapp, gjennom å velge motiv, bakgrunn og den tekstfargen du synes passer aller best. Elsker barnet ditt Mummitrollet eller de søte figurene fra Peppa Gris? Hos oss kan du også få selvklebende navnelapper med mange kjente figurer, noe som gjør det enklere for barn som kanskje ikke har lært seg å lese enda. Ved å designe en unik navnelapp med et motiv barnet liker, vil det bli lettere for smårollingen å finne sitt eget utstyr.

merking av klær - navnemerker - personlige merkelapper

Ta av, sett på – så enkelt som så

Poff! Dagene flyr forbi! I virvelvinden av tette timeplaner med lekser, fritidsaktiviteter, bursdager, innkjøp og behov, er vi stadig på jakt etter hjelpemidler som kan forenkle hverdagen vår.

Et av de beste tipsene for å bekjempe tidsklemma, er at du alltid har noen ark med selvklebende navnelapper tilgjengelig. Plasser dem gjerne i en kommode eller i klesskapet i gangen, slik at de er lett å finne frem idet barnet ditt er på vei ut døra med et plagg som dere har glemt å merke med navn.

Våre selvklebende navnelapper fungerer som klistremerker og sitter ekstra godt på plaggenes innsydde vaskelapper. De kan også brukes på utstyr som drikkeflasker, støvler og ryggsekker, da de både tåler vask i oppvaskmaskin, vaskemaskin og høye temperaturer i ovn.

Til mindre gjenstander, for eksempel hårspenner og solbriller, anbefaler vi våre selvklebende minilapper. Disse har en størrelse på bare 16 x 6 mm og er like slitesterke som alle våre andre navnemerker.

Lurt å tenke på når du skal benytte deg av navnemerker:

  • Design navnelappen slik at den er unik og lett gjenkjennelig
  • Til klær: fest navnelappen på kleslappen i tøyet
  • Til utstyr: fest navnelappen på en tørr og ren flate
  • Merk alt med navnelapper – alltid
  • Velg merkelappene som passer ditt behov
  • Velg mellom selvklebende navnelapper, strykelapper, minilapper og store navnelapper

Merking av klær og utstyr for hele familien

I perioder er det nesten som om barna våre vokser raskere enn ugress. Uten at vi foreldre har lagt merke til det, har familiens yngste plutselig strukket seg flere centimeter til værs slik at nesten alle plaggene i garderoben må byttes ut. I tillegg til at størrelser endres, blir klær ødelagte og nye sesonger står for tur.

Med denne kontinuerlige rotasjonen av plagg innad i en barnefamilie kan det være utfordrende å få med seg hva som tilhører hvem, spesielt i en stor søskenflokk hvor klærne går i arv. Gjennom å merke tøyet med navn sørger du for at både barna og deres tidvis vimsete foreldre henger med i svingene. Som en ekstra bonus vil dere gjennom tydelige navnemerker på plaggene unngå krangling om hvem som egentlig er eieren av de to nesten identiske strømpebuksene.

Husk å merke det du tar med deg ut

Merking av klær som tas med ut av hjemmet er ekstra viktig. Om det så dreier seg om skiftetøy barnet har i barnehagen, tenåringens treningstøy eller din egen favorittlue. Alt vi tar med oss ut av hjemmet, både klær og gjenstander, kan potensielt bli glemt igjen eller mistet.

Noen ting synes imidlertid å være litt mer utsatt for å bli somlet bort enn andre. Undersøkelser viser at enkelte klær, som luer og votter, samt gjenstander som nøkler, lommebøker, briller og leketøy, dominerer listene over ting vi glemmer mest igjen.

Selv om det ikke alltid er snakk om store verdier, er det fryktelig irriterende. Merking av klær og utstyr er gjort på null komma niks, mens tiden du bruker på å stresse ned til butikken for å kjøpe enda et par med votter til akedagen, er tid du heller kunne brukt på noe annet.

Til gjengjeld finnes det vel knapt noe kjekkere enn når de gode, varme vintervottene som du hadde kjøpt til din datters bursdag plutselig dukker opp igjen – takket være at du hadde merket dem med navn og telefonnummer.

merking av klær - navnemerker på vottene

Navnelapper er ikke bare for merking av klær til barn

Vi innrømmer det så gjerne; vi voksne er heller ikke feilfrie. Flere av oss har nok en eller annen gang opplevd å glemme igjen et kakefat på klassefesten, eller at vi har rotet bort en mobillader på jobben.

Navnelapper som enkelt kan klistres på tingene våre, er derfor en god investering til hele familien. Gjennom å merke klær og utstyr holder du orden i sakene og sjansen for at du får tilbake det som har blitt borte på veien er langt større.

Hos Askeladden Navnelapper bestemmer du selv hvordan navnelappene dine skal se ut. Vi har mange fine motiver som passer godt til våre voksne kunder, for eksempel motiver som gjenspeiler interesser som strikking, hagearbeid og musikk. Du kan også velge å designe dine navnemerker uten motiv, med en nøytral bakgrunn og tekst.

Elsker du å strikke? Hjemmestrikkede plagg uten innsydde vaskelapper merkes best med våre strykemerker, da disse kan festes direkte på plagget. For å feste strykemerkene må du frem med et strykejern eller en rettetang, men til gjengjeld sitter de ekstra godt.

Et smart tips når du skal designe dine navnemerker til hjemmestrikkede plagg, er at du som motiv kan velge symboler for vaskeanvisning, for eksempel håndvask eller vask på 30 grader. Dette er helt genialt om du for eksempel skal gi bort plagg til andre som kanskje trenger en liten påminnelse om hvordan hjemmestrikkede klær i ull bør vaskes.

Tre smarte bruksområder for navnemerker

Mobilladere. Hvor mange ganger har ikke den tingen vi kanskje bruker aller mest i hverdagen vår blitt borte? Var det arbeidskollegaen som lånte den? For å unngå feilaktige beskyldninger og unødvendige konflikter, gjør du lurt i å merke mobilladeren din og annet jobbutstyr med navn. Våre selvklebende minilapper er perfekte til dette formålet.

Kakefat og kaffekanne. Gjennom barnas oppvekst vil du oppleve utallige arrangementer hvor foreldrene blir bedt om å bidra, om det så er med kaker til klassefesten eller kaffe til juleavslutningen. Det er ved slike anledninger vi ofte ikke tenker på å merke ting med navn før det er for seint. Vårt tips er at du i år husker å merke kakefatet ditt med en navnelapp, så slipper du nok en gang å reise til IKEA for å kjøpe det samme fatet på nytt.

Som gave til nybakte foreldre. Navnemerker er den perfekte gaven til babyshower og dåp. Etter å ha åpnet alle gavene på festen sitter din gode venninne garantert med en haug klær og utstyr til babyen sin som hun må merke. Selvklebende navnemerker til merking av klær er supert i så måte, da det vil spare henne for masse tid.

Klar, ferdig, merk 😃

Siste innlegg fra bloggen