Hopp til innhold
HjemBloggHva trengs til skolestart?

Hva trengs til skolestart?

Første skoledag - ting og utstyr til skolestart

Skolestart er like spennende hvert år for både barn og foreldrene. Hvordan blir det? Hva trenger man? Hva skal man ha på seg? Skolestart fester seg som barndomsminner for mange, og det er utvilsomt en dag med store forventninger.

Aller første skoledag

Sommeren før skolestart føles det som barnet vokser raskere enn noen gang. Plutselig er lille smårollingen blitt klar for skolen, og velger stolt ut sin aller første skolesekk. Som forelder har man kanskje et ønske om at skolesekken skal være en søt versjon av sin egen stil. Men de fleste vordende førsteklassingene velger nok en skolesekk med et tema de digger. Det går gjerne i en glitter-eksplosjon med enhjørninger, eller kanskje en tøff fotballsekk. Selv om din smak kanskje ikke reflekteres i sekken som blir valgt, så er det innmari stas for barna å få velge helt selv. Litt kry og veldig stolte, er de snart klare for aller første skoledag.

Skolesekk - ting og utstyr til skolestart

Forberedelser – hva trengs egentlig til skolestart?

Fellesferien nærmer seg slutten og snart er det tid for skolestart. Hjelpes – nå trenger vi mye stæsj, tenker du kanskje. Skolesekk, matboks, pennal… Du googler masse for å finne ut av hva som egentlig trengs. Noen skoler har noe utstyr til elevene, som for eksempel blyant, viskelær og notatblokk. Dette er utstyr som bruker opp fort, og som uansett kan være godt å ha liggende.

Det kan variere fra skole til skole, men du kan ta utgangspunkt i følgende:

 • Skolesekk
 • Pennal, blyant, viskelær, fargeblyanter, blyantspisser og saks
 • Notatblokk og en mappe til dokumenter
 • Høretelefoner – hvis barna får nettbrett av skolen
 • Bokbind til skolebøker
 • Ekstra tøy til skifteboksen
 • Regntøy og støvler
 • Innesko
 • Gymsko
 • Navnelapper
 • Matboks og drikkeflaske

Da var det på’n igjen, ja… Den evige utfordringen med hva matpakken skal inneholde. Ikke fortvil! Vi har flere tips til sunnere matpakker.

Ting og utstyr til skolestart

Overgangen fra barnehage til skole

Føles det som overraskende mye som trengs til skolestart, eller var det som forventet? En av de største forskjellene fra barnehage til skole, er at skolen generelt har mye mindre garderobeplass til barna. I barnehagen har man gjerne flere steder til oppbevaring utover egen hylleplass, mens på skolen må man rutte med mindre.

Den største overgangen for barnet er selvstendigheten. Nå må de passe på egne ting i større grad, og ha ansvar selv. Litt skummelt, men også en god læringsprosess. Det er ikke bare enkelt å skille mellom mitt og ditt, og det kan være mye god hjelp i navnelapper. Merkelapper bør klistres på alt fra viskelæret til skolesekken og drikkeflasken.

Absolutt alle eiendeler bør merkes for å unngå forvekslinger. Spesielt i disse tider må vi være ekstra nøye med hygiene og være ekstra påpasselige med å ikke blande personlige eiendeler som drikkeflasker og matbokser.

Navnelapper til drikkeflasken - ting og utstyr til skolestart

Personlige merkelapper til skolen

Fordelen med å velge navnelapper du kan designe selv er at merkelappene er ekstra personlige, og i tillegg hjelper det barna å kjenne igjen sitt eget. Så kanskje nettopp du unngår å lete i glemmekassa blant sure sokker på slutten av skoleåret. Det bør være årets mål.

Hvilke typer navnelapper trenger man?

Ved merking av klær anbefaler vi definitivt våre selvklebende navnelapper. Disse kan klistres enkelt på plagget, og du behøver ikke bruke strykejern. Klistrelappene bør festes på vaskelappen i plagget for best holdbarhet. Til klesplagg uten vaskelapp, som for eksempel sokker og hjemmestrikk – bør strykelapper tas i bruk.

Ett stalltips er minilapper til småsaker som blyanter, fargestifter, viskelær, linjaler og alt som hører til i pennalet. Slike småting som forsvinner i en fei dersom de ikke er merket. I tillegg digger vi å freshe opp skolesekken, matboksen, drikkeflasken og skolebøkene med store navnelapper. Ekstra synlige og ekstra kule med nydelig design.

Navnelapper - ting og utstyr til skolestart

Usikker på hvilke navnelapper du skal velge?

Vi hjelper deg med glede! Du velger selv hvilken type navnelapp du ønsker å bruke til barnet ditt på skolen, men vi skjønner det kan være utfordrende. Det er jo tross alt så mye flott å velge i. Derfor ramser vi her opp våre anbefalinger:

 • Våre selvklebende navnelapper er de mest anvendelige og kan klistres enkelt på det meste. Perfekt til klær og personlige eiendeler. Vårt aller mest populære produkt! Tåler 60 graders vask og tørketrommel. Skal du kun ha ett sett med navnelapper, er dette produktet du bør gå for.
 • Minilappene er akkurat passe små til de aller minste tingene. Spesielt anbefalt til skolebarn og alle deres små duppeditter.
 • Våre store navnelapper gir en ekstra touch til personlige eiendeler. Superfine med nydelig design.

Og vet du hva som er ekstra kult? Våre design og fargevalg går igjen i alle våre navnelapper! Det vil si at du kan mikse og matche både klassiske navnelapper, store navnelapper og minilapper. Da blir det ekstra moro å sette i gang med merking av klær og utstyr til skolestart. I tillegg til dette, så finner du flere av våre navnelapp-designs igjen i våre delikate wallstickers. Herlig, eller hva?

Slitesterke, robuste og vannfaste

Klær og utstyr går gjennom røff og tøff bruk gjennom ulike aktiviteter på skolen – derfor er behovet for ekstra slitesterke navnelapper. Våre merkelapper er ekstra holdbare, og tåler 60 grader i vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin, i tillegg til ovnstemperaturer og kulde. Vi stiller høye krav til kvalitet og garanterer deg at selv ved hard bruk og slitasje over tid, bevarer navnelappene farge, form og fasong.

Den store dagen

Antrekket er planlagt, og sekken tas på. Endelig fremme på skolen står førsteklassingene på rekke og rad, spente og venter. Fargerike personligheter er klare for å møtes og skape nye bekjentskaper. Mange finner sine bestevenner på barneskolen, og det er ganske vakkert å tenke på at en mulig ny bestevenn står og tripper i klynga sammen med dere. Alle blir ropt opp, også er det på tide å møte læreren. Et nervepirrende øyeblikk. Men på en god måte. En etter en går de frem. Litt sjenerte, men ivrige. Som stolt forelder ser du barnet ditt starte på en ny hverdag, og første skoledag er virkelig en stor og viktig dag i livet for både barna og foreldrene. Denne dagen huskes for alltid.

Klistrelapper - ting og utstyr til skolestart

Siste innlegg fra bloggen