Hopp til innhold
HjemBloggFarsdag: De beste tipsene til personlig farsdagsgave og farsdagskort

Farsdag: De beste tipsene til personlig farsdagsgave og farsdagskort

Farsdag - tips til farsdagsgave og farsdagskortFarsdag er like om hjørnet, men hva gir du noen «som har alt»? Her er tips til personlige farsdagsgaver og farsdagskort, som garantert vil falle i smak hos familiens superhelt.

I en hektisk hverdag er det lett å ta hverandre for gitt, vi trenger derfor noen ganger å stoppe opp og gi litt ekstra oppmerksomhet til mennesker vi er glade i. Dette er kanskje en av grunnene til at mange av oss har blitt så glade i tradisjoner som mor- og farsdager.

Det å feire fedre på en egen dag er en tradisjon som i katolske land startet allerede i middelalderen. Den gangen var det riktignok skytsengelen Joseph, som ble sett på som et forbilde for en god far, folk valgte å hedre.

I nyere tid er det amerikanske Sondra Louise Dodd som har fått æren for å skape farsdagen slik vi kjenner den i dag, da hun i 1909 startet kampen for at fedrene skulle få sin egen dag på lik linje med mødre. Siden den gang har tradisjonen handlet om å gi kjærlighet og oppmerksomhet til helt vanlige fedre.

Hvordan man feirer farsdag og hvor mye tid og penger man legger i det, varierer fra familie til familie. Mens noen har mest fokus på å gi farsdagsgave, velger andre å samle familie og venner til et lite selskap. Her er noen tips til hvordan du kan feire dagen og gi far en hyggelig oppmerksomhet, uten at det nødvendigvis behøver å koste skjorta.

Lag ditt eget farsdagskort

Farsdagskort - en koselig farsdagsgave til farsdag

Å gi et fint farsdagskort har blitt en essensiell del av feiringen. I butikkene finnes det selvsagt utallige fine kort du kan kjøpe, men ofte er det minst like koselig med et hjemmelaget kort som du eller barnet har laget.

Barnetegninger er en klassiker som dekor på farsdagskort. Dersom barnet ditt er glad i å tegne kan det for eksempel få i oppdrag å lage et fint portrett av far, noe som garantert vil lokke frem et smil hos mottakeren. En annen søt idé, spesielt dersom du har baby eller små barn, er å pynte kortet med barnets fot- eller håndavtrykk.

Gamle foto er også helt geniale når man skal lage fine kort. Du kan for eksempel finne frem fine foto av far og barn, og lage en collage med ett bilde fra hvert år han har vært far.

Du kan også finne gratis nedlastbare farsdagskort på nettet. Askeladden Navnelapper har laget kjempefine kort som du kan laste ned og printe ut. Fargelegg selv, eller velg rosa eller blått tema.

Kort til farsdag “fargelegg selv”: Last ned her.
Kort til farsdag “rosa”: Last ned her.
Kort til farsdag “blå”: Last ned her.

Farsdagsgave til farsdag - Farsdagskort

Et annet fint tips er å lage et hjertekort i farsdagsgave, her finner du oppskriften på hvordan du bretter hjertekort til valentinsdagen. Dette nydelige kortet passer minst like bra for å gi litt ekstra kjærlighet til far på hans dag.

Farsdagsgave - farsdagskort - brett et hjerte til farsdag

Hva skal man skrive på farsdagskortet?

Noen linjer om hvor mye han betyr for deg og hvorfor han er viktig i livet ditt, vil treffe rett i hjertet hos enhver pappa. Mange velger også å skrive humoristiske tekster på kortet, her er noen tips til hva man kan skrive fra barn:

«Kjære pappa. Uansett hvor slitsom hverdagen din kan være, husk at du i alle fall har verdens beste barn».

«Takk for at du delte ditt DNA, nå er vi begge fantastiske!»

«God farsdag pappa og gratulerer med en så fantastisk datter!»

«Kjære pappa, jeg elsker deg (…nesten like høyt som mobiltelefonen min)»

«Pappa, du er en jeg alltid kan se opp til – uansett hvor høy jeg blir!»

Gavetips til farsdag: Håndavtrykk-bilder

Farsdag - farsdagskort med håndavtrykk - personlig farsdagsgave

Fot- og håndavtrykk kan også brukes til mer enn farsdagskortet, et smart tips er å lage fine bilder av dem som du kan ramme inn og gi i farsdagsgave.

Du kan for eksempel ta et håndavtrykk av far (selvsagt uten å fortelle ham hva du skal bruke det til!) og deretter plassere barnets håndavtrykk over fars. Ved å bruke en annen farge på barnets håndavtrykk, kommer forskjellen i størrelse tydelig frem. Du kan eventuelt også lage et større bilde med håndavtrykk fra alle familiens medlemmer.

Husk å sette alder eller dato på bildene, da barn som kjent «vokser som gress». Før du vet ordet av det vil dere se tilbake på denne tiden og undres over hvor små hender barna en gang hadde.

Gavetips til farsdag: Pappa sett med barnas øyne

En annen morsom og gratis farsdagsgave er å gi barnet (eller barna) i oppgave å svare på spørsmål om hvordan de oppfatter far. Lag et «slik er pappa» skjema hvor du skriver ned en rekke spørsmål og barnas ulike svar. Finn også frem et nyere bilde av far og barn sammen, og dater arket med dato og barnets alder. Skriv ut skjemaet og legg det sammen med farsdagskortet.

Du kan for eksempel stille spørsmål som:

 • Hva pleier pappa alltid å si til deg?
 • Hva gjør pappa glad?
 • Hva gjør pappa lei seg?
 • Hva gjør pappa for å få deg til å le?
 • Hvordan var pappa da han var barn?
 • Hva liker pappa best å gjøre?
 • Hva er pappa veldig flink til?
 • Hva er pappa ikke flink til?
 • Hvis pappa skulle bli berømt, hva ville han bli berømt for?
 • Hva liker du og pappa å gjøre sammen?
 • Hva gjør deg stolt av pappa?
 • Hvis pappa hadde vært en tegneseriefigur, hvilken ville det ha vært?
 • Hva er pappas favorittmat?
 • Hva gjør deg og pappa lik?
 • Hva gjør deg og pappa forskjellig?
 • Hvordan vet du at pappa elsker deg?

Barnas svar på denne type spørsmål får ofte frem latteren hos oss voksne, men de smelter også hjertene våre.

Gi far en opplevelse i farsdagsgave

Farsdagsfrokost og farsdagskort - personlig farsdagsgaveSjokolade, kaffekrus med tekster som «verdens beste pappa», sokker og skjorter. Butikkene bugner av fine ting du kan kjøpe i farsdagsgave, men det er heldigvis også mye man kan gjøre for å glede et pappahjerte uten å bruke mange penger.

Å gjøre noe sammen koster ofte ingenting og kan skape livslange minner. Tenk gjennom hvilke interesser far har og tilby deg å bli med, om det så handler om en tur i skog og mark, spille et spill eller å se en fotballkamp på tv-en.

Frokost på senga er en klassiker. Sett på alarmen slik at du våkner tidlig og overrask far med nytraktet kaffe, varme rundstykker, yoghurt, omelett eller noen av hans favorittpålegg.

Enkelte velger å feire dagen med middag på en flott restaurant, men hvorfor ikke flytte restauranten hjem? Et tips er å gjøre kjøkkenet eller spisestuen din om til en koselig restaurant og servere det far liker aller best. Dekk bordet med en pen duk, finn frem ditt beste servise og skriv ut en fin meny med dagens middagsrett og dessert. Sørg for koselig stemning gjennom å tenne stearinlys og sette på litt rolig bakgrunnsmusikk.

En god latter forlenger livet og hvem fortjener vel det bedre enn far? Få barna med på å lage deres eget stand-up show til ære for far. Har han kanskje noen vitser eller historier som er gjengangere og som dere alle har hørt hundre ganger før? I så fall kan dere være sikre på at han vil synes de er morsomme når dere gjenforteller dem som ham. Om dere trenger mer inspirasjon er nettet fylt av såkalte «dad-jokes», det vil si tørre pappavitser, som vil få hele familien til å le.

Gavekort blir også satt stor pris på og det du gir bort kan godt være helt gratis, for eksempel gavekort på en fotmassasje eller et fotbad. Har far i huset noen faste oppgaver som han synes er litt kjedelige? Da vil nok et gavekort hvor du tilbyr deg å gjøre oppgaven for ham, helt sikkert falle i smak. Dette kan for eksempel være å tømme søpla, ta oppvasken, vaske bilen eller lufte hunden.

Farsdagstur - farsdagskort - farsdagsgave

Siste innlegg fra bloggen