HjemBloggSåpebobler – enkel oppskrift

Såpebobler – enkel oppskrift

Hjemmelaget oppskrift for såpeboblerSåpebobler! Evig gøyale såpebobler! Den klassiske utendørsaktiviteten som er like moro gang på gang, og har underholdt flere generasjoner i lang tid. Det er så herlig med små forunderlige fjes som fascineres av svevende bobler og dette er en type aktivitet som er en god og underholdende tidstyv for hele familien.

Kjøpebobler du finner på lekebutikker og lignende er billig og helt brukenes, men de blir så fort tomme. Lager du en egen batch med såpebobler, kan du lage så mye du bare orker og kan holde på hele dagen om ønskelig. Vi har samlet noen enkle oppskrifter for hjemmelagde såpebobler som vi håper dere koser dere med.

Ingredienser:

• 3 liter vann
• 2 dl oppvasksåpe
• 0,5 dl glyserol (finnes blant annet på apotek og panduro)

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene godt i en balje eller bøtte, og rør godt. Lag deretter et redskap for å lage de gøyeste såpeboblene. For å lage en form, kan du for eksempel sette sammen sugerør, eller så kan dere bruke rokkeringer, kleshenger, kjøkkenredskap, tennisracket eller pepperkakeformer. Bare fantasien setter stopper!

Blandingen kan stå over flere timer eller over natta i lukket beholder. Det finnes flere forskjellige oppskrifter som oppgir ulike mengder av disse ingrediensene. Hvilken som er best må man neste teste seg frem til. Vi har testet oppskriften til de flinke folka på Forskerfabrikken og fikk til å lage store og solide såpebobler.

Ønsker du lage store såpebobler?

Men litt mengdejustering får du til å lage megastore såpebobler!

• 5 liter vann
• 2,5 dl oppvasksåpe
• 30 ml glyserol (finnes blant annet på apotek og panduro)

Klar, ferdig, BLÅS! 😃

Hjemmelaget oppskrift for såpebobler

Siste innlegg fra bloggen

Laster inn..