Gratis frakt – Rask levering – Størst i Norge
0
HjemOm reflekser

Om reflekser

Reflekser

Reflekser

Askeladden refleks er selvklebende reflekser til yttertøy og utstyr. Limet på baksiden gjør at disse fester enkelt på ulike flater. De er fleksible i formen og sitter fint på klær og utstyr som er i bevegelse.

Vi tilbyr nøytrale reflekser i lyse farger. Disse passer like godt til gutter som til jenter, til liten som til stor. I tillegg til dette har vi også reflekser med Hello Kitty og reflekser med figurskjærte motiver tilsatt farge. Disse kan selvfølgelig brukes av alle, men passer nok bedre til noen enn til andre. Det som er sikkert er at alle varianter fungerer godt og vil sørge for at du lyser opp i mørket.

Askeladden refleks – EN13356

Folien på refleksene er godkjent i henhold til EN13356 (Europeisk standard for reflekser til personlig bruk), men vær oppmerksom på at de minste figurene på refleksarket er for små til å brukes som et selvstendig sikkerhetsprodukt. Disse fungerer som tilleggs dekor til de større merkene. Bruk kreativiteten og dekorer yttertøy, sekker, vesker, sko mm. med de fine merkene.

Synlig på 140 meters hold

Reflekser reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med hele 85 %. Med refleks er du synlig på 140 meters hold. Dropper du refleksen, er du derimot synlig først på 25-30 meters hold. Husk også på at refleks fortsatt er nødvendig selv om det er gatebelysning der du ferdes. De aller fleste fotgjengerulykker skjer i byene (Kilde: Trygg trafikk).

Tenk over hvor du plasserer refleksen

Plasseringen av refleksene er også viktig å tenke på. Jo mer urbane strøk man bor i, jo lavere bør refleksen plasseres. Dette fordi det i stor grad brukes nærlys som er vinklet lavt i urbane områder. Bor man i områder der fjernlys er mer vanlig, bør refleksen plasseres høyere (Kilde: NAF Forbrukertest).

Husk også på at riper eller skraper i refleksen vil være med på å svekke refleksevnen. Vi anbefaler derfor at du bytter reflekser jevnlig.

Bli sett – bruk refleks – alt kan merkes